MENIU

Bareme simulare bacalaureat limba şi literatura română sesiunea martie 2016

Conform calendarului de desfăşurare a acestei simulări, luni, 7 martie, este prevăzută proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi, 8 martie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale), iar miercuri, 9 martie, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie). Joi, 10 martie, exclusiv pentru elevii clasei a XII-a, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Simulare Bacalaureat. Subiectele pentru simularea la nivel naţional a examenului de bacalaureat, diferenţiate în funcţie de filieră, profil şi specializare, sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, încă din luna noiembrie a anului trecut. Subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de doi profesori din unităţile de învăţământ liceal în care elevii susţin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă).

Simulare Bacalaureat. Anul trecut, rata de prezenţă la simularea examenului de bacalaureat - clasa a XI-a - a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenţi, 28,51% au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele). La clasa a XII-a, prezenţa a fost de 147.454 de elevi (83,31%). Au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele) 38,77% elevi.

Simulare Bacalaureat 2016. Pe data de 18 martie 2016 vor fi afişate rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat. 

Simulare Bacalaureat 2016. Modele de subiecte Simulare BAC 2016 - Limba Română - Real

Simulare Bacalaureat 2016. Modele de subiecte Simulare BAC 2016 - Limba Română - Uman

Simulare Bacalaureat 2016. Modele de subiecte Simulare BAC 2016 - Matematică

Simulare Bacalaureat 2016. Modele de subiecte Simulare BAC 2016 - Istorie

Simulare Bacalaureat 2016. Modele de subiecte Simulare BAC 2016 - Anatomie - Biologie

Simulare Bacalaureat 2016. Modele de subiecte Simulare BAC 2016 - Chimie

Simulare Bacalaureat 2016. Modele de subiecte Simulare BAC 2016 - Economie

Simulare Bacalaureat 2016. Modele de subiecte Simulare BAC 2016 - Geografie

Simulare Bacalaureat 2016. Modele de subiecte Simulare BAC 2016 - Filosofie

Simulare Bacalaureat 2016. Modele de subiecte Simulare BAC 2016 - Fizică

Simulare Bacalaureat 2016. Modele de subiecte Simulare BAC 2016 - Informatică

Simulare Bacalaureat 2016. Modele de subiecte Simulare BAC 2016 - Psihologie

Simulare Bacalaureat 2016. Modele de subiecte Simulare BAC 2016 - Logică

Simulare Bacalaureat 2016. Modele de subiecte Simulare BAC 2016 - Sociologie

Simulare Bacalaureat 2016. Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale şi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământul în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuate cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Simulare Bacalaureat 2016. Conținuturile pentru simulare si competenţele asociate acestora sunt cele prevăzute în programa pentru Examenul de bacalaureat naţional, în vigoare. Sunt însă conţinuturi exceptate.

Simulare Bacalaureat 2016. Simulare Limba şi Literatura Română 2016

Simulare Bacalaureat 2016. La Limba şi literatura română pentru clasa a XI-a, de exemplu, un sunt incluse reguli ale monologului, reguli și tehnici de construire a dialogului, stiluri funcționale adecvate situației de comunicare, rolul elementelor verbale, paraverbale și nonverbale în comunicarea orală; textul dramatic postbelic; limbajul literaturii, limbajul cinematografic, limbajul picturii, limbajul muzicii; simbolismul, prelungiri ale romantismului si clasicismului, perioada interbelică, perioada postbelică; interpretări și judecăți de valoare exprimate în critica și iistoria literară şi autorii canonici: G. Bacovia, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ion Barbu, Camil Petrescu, Liviu Rebreanu, G. Călinescu, E. Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu.