MENIU

Barem Matematica BAC 2016. Ministerul Educaţie a publicat baremul la corectare la Matematică

Barem Matematica BAC 2016

Barem Matematica BAC 2016. Elevii au susţinut azi proba scrisă la MATEMATICA. Dupa aceasta proba mai urmeaza proba la alegere a profilului si specializarii, care va avea loc vineri. Baremul de corectare va fi publicat de EDU.RO la ora 15.00. Vom prelua acest ghid de corectare a lucrărilor, în acest articol. Rămâneți alături de realitatea.net pentru cele mai noi știri de la BAC-ul de anul acesta.

BAREMELE de corectare la Matematică M1, M2, M3, M4 au fost publicate de Ministerul Educaţiei - EDU.ro:

Consultaţi AICI - BAREM MATEMATICA BAC 2016 - Barem M1 mate - info

BAREM M" width="728" height="1030" layout="responsive">

Consultaţi AICI - BAREM MATEMATICA BAC 2016 - Barem M2 STIINTE ALE NATURII

Consultaţi AICI - BAREM MATEMATICA BAC 2016 - Barem M3 TEHNOLOGIC

Consultaţi AICI - BAREM MATEMATICA BAC 2016 - Barem M4 PEDAGOGIC

Cei mai mulți dintre elevii care au dat BAC-ul astăzi au susținut proba la matematică. Cum se întâmplă în fiecare an, și în 2016 subiectele de matematică de la BAC au avut dificultăți diferite, în funcție de profil: de la cele mai grele subiecte la matematică M1 și M2 (mate-info, respectiv științele naturii) până la cele mai ușoare subiecte la M3 (tehnologic) și M4 (pedagogic).

Amintim că vom prezenta baremul oficial edu.ro pentru elevii care au susținut proba la matematică (fie că au avut subiecte M1, M2, M3 sau M4) și la istorie. Acest barem va fi online la ora 15 și îl puteți consulta direct în acest articol.

S-au dat funcții, matrice și mulțimi la matematică la BAC 2016. Subiecte accesibile atât la M1 și M2, cât și la M3 și M4, cum au fost și subiectele la istorie, pentru elevii absolvenți de uman care au dat BAC-ul. Mai jos găsim subiecte complete și BAREM la matematică.

- elevii care au ieșit din examenul de BAC 2016 la matematică spun că subiectul 3 a fost cel mai dificil. Vor afla dacă au rezolvat corect cerințele, la ora 15, când apare baremul la matematică pentru mate-info (m1), științele naturii (m2), tehnologic (m3) si pedagogic (m4). Succes tuturor elevilor!

VIDEO. BAC 2016 Matematica. Ce spun elevii despre subiectele primite:

Baremul de corectare la MATEMATICĂ M1, M2, M3 şi M4 va fi publicat de Ministerul Educaţiei la ora 15.00. Vom prelua acest ghid de corectare a lucrărilor, în acest articol. Rămâneți alături de realitatea.net pentru cele mai noi știri de la BAC-ul de anul acesta.

Dificultatea subiectelor este diferita in functie de profil, de la M1 (cele mai dificile subiecte la matematica de la BAC, adresate absolventilor de profil real), la M2, M3 si M4 (pentru cei de la stiintele naturii, pedagogic si tehnologic).

SUBIECTELE LA MATEMATICA M1 mate - info BAC 2016:

SUBIECTELE LA MATEMATICA M2 stiinte ale naturii BAC 2016:

SUBIECTELE LA MATEMATICA M3 tehnologic BAC 2016:

SUBIECTELE LA MATEMATICA M4 padagogic BAC 2016:

Realitatea.net vă ţine la curent cu informaţii privind modul de desfăşurare al examenului. 

VEZI şi SUBIECTELE la MATEMATICĂ M1 mate - info

VEZI SI SUBIECTELE LA MATEMATICĂ M2 stiinţe ale naturii 

VEZI SI SUBIECTELE LA MATEMATICĂ M3 tehnologic 

BAREM MATEMATICA M1, M2, M3, M4 BAC 2016. Consultă aici baremul la MATEMATICĂ M1, M2, M3, M4 

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016. M1, M2, M3, M4. Cea mai grea probă la BACALAUREAT. SUBIECTE și BAREM

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. În acest sens, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, au început luni 4 iulie, cu testul de Limba şi literatura română (proba E)a). Marţi, 5 iulie, a avut loc proba de Limba şi literatura maternă (proba E)b), iar miercuri, 6 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului (proba E)c) la disciplinele Istorie şi Matematică. Ultima probă scrisă din sesiunea curentă, proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d), este programată vineri, 8 iulie. În funcţie de cele două criterii, candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016. Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 473 de centre de examen organizate în acest sens, s-au înscris peste 137.300 de candidaţi din toate promoţiile. La proba E)b) - Limba şi literatura maternă sunt aşteptaţi peste 7.200 de candidaţi care-şi vor redacta tezele într-una din următoarele limbi: maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană şi croată.

SUBIECTE MATEMATICA M1 BAC 2016 - model subiect BAC 2016 MATEMATICA M1

SUBIECTE MATEMATICA M2 BAC 2016 - model subiect BAC 2016 MATEMATICA M2

SUBIECTE MATEMATICA M3 BAC 2016 - model subiect BAC 2016 MATEMATICA M3

SUBIECTE MATEMATICA M4 BAC 2016 - model subiect BAC 2016 MATEMATICA M4 

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016. Afişarea rezultatelor

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016. BAC 2016 edu.ro. Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016. Calendarul examenului de BAC 2016

8 iulie - Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

12 iulie - Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) pe EDU.RO

12 iulie - Depunerea contestaţiilor (orele 16,00 – 20,00)

13 -15 iulie - Rezolvarea contestaţiilor

16 iulie - Afişarea rezultatelor finale pe EDU.RO

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016. Lucrările scrise vor fi corectate în alte judeţe

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016. Edu.ro.Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat pot fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, prin decizie a Comisiei Naţionale de Bacalaureat. Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum şi consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi se fac în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016. Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisia de bacalaureat nu vor fi primiţi în examen.

De asemenea, candidaţii nu pot intra în sala de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016. Aceştia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare ce ar putea permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior.

Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu şi indiferent dacă au fost introduse de aceştia sau de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016. Câţi elevi s-au înscris la BAC 2016

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016.În vederea susţinerii examenului naţional de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2016) s-au înscris 137.344 de absolvenţi de liceu. 114.993 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 22.351 de candidaţi provin din seriile anterioare. În funcţie de forma de învăţământ absolvită, elevii înscrişi (toate promoţiile) sunt distribuiţi astfel: 133.410 - zi, 1.851 - seral şi 2.083 - frecvenţă redusă.

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016. Precizăm că, potrivit datelor din Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR), în anul şcolar 2015-2016 sunt înregistraţi 161.448 de elevi în anii terminali de liceu (clasele a XII-a/zi şi a XIII-a). Rata de înscriere a promoţiei curente este de 71,23% (114.993 de candidaţi).

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016. Rata de promovare a Bacalaureatului de anul trecut a fost de 67,9%, după rezolvarea contestațiilor. De asemenea, au promovat cu 7% mai mulți absolvenți de liceu decât în 2014. Cel mai ridicat nivel de promovare s-a înregistrat în judeţele Cluj (82,18%), Braşov (78,74%), Bacău (78,34%) şi Sibiu (76,81%), iar la polul opus a fost Giurgiu (36,06%), Ilfov (40,92%) şi Teleorman (42,73%).

Potrivit rezultatelor centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, în sesiunea iunie-iulie 2015 a examenului de bacalaureat au promovat 106.064 (66,41%) de absolvenţi de clasa a XII-a, dintre care 100.058 (72,78%) au fost din promoţia curentă şi 6.006 (27,02%) din promoţiile anterioare. Comparativ cu aceeaşi sesiune din 2014, în 2015 au fost cu 14.293 de elevi în plus care au reuşit să promoveze examenul.

Potrivit datelor MECS, în 2004 promovabilitatea a fost de 84,59%, în 2005 - 84,68%, 2006 - 80,48%, 2007 - 82,08%, 2008 - 78,30%, 2009 - 81,47%, 2010 - 69,30%, 2011 - 45,73%, 2012 - 44,41%, 2013 - 56,44% şi în 2014 - 60,65%