MENIU

Bărbatul care l-a pălmuit pe președintele Franței, condamnat la 18 luni de închisoare

Agresorul lui Emmanuel Macron, condamnat

Damien Tarel, bărbatul care l-a pălmuit pe președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost condamnat joi la 18 luni de închisoare, dintre care 14 cu suspendare. Incidentul a avut loc în timpul unei vizite a șefului statului în regiunea Drome. 

Agresorul a fost încarcerat după pronunțarea sentinței.

Damien Tarel a fost acuzat de agresiune împotriva unei oficialităţi, o infracţiune pentru care pedeapsa maximă este de trei ani de închisoare şi 45.000 de euro amendă.

În fața instanței din Valence, bărbatul, un pasionat de lupte medievale în vârstă de 28 de ani, a declarat că este un simpatizant al extremei-drepte şi că a acţionat astfel pentru că Macron întruchipează decăderea Franţei.

Bărbatul care l-a pălmuit pe Emmanuel Macron: Mai întâi m-am gândit să dau în el cu un ou sau o tartă

Parchetul din Valence ceruse o pedeapsă de 18 luni de detenţie împotriva sa, pentru ”violenţe voluntare contra unei persoane depozitare a autorităţii publice”. Această palmă, ”complet inadmisibilă”, este un ”act de violenţă deliberată”, a susținut reprezentantul Ministerului Public în instanţă.

Apropiaţii lui Tarel l-au descris ca pe un pasionat de reconstituiri medievale şi o persoană neturbulentă. Procurorul a precizat că acesta nu este membru al vreunui grup politic sau militant.

VIDEO Președintele Emmanuel Macron, pălmuit în timpul unei vizite în teritoriu

Damien Tarel a fost arestat împreună cu un al doilea bărbat din oraşul său Saint-Vallier. În locuinţa acestuia, poliţia a găsit un exemplar al manifestului autobiografic ”Mein Kampf” al lui Hitler şi un steag roşu cu secera şi ciocanul, simbolul internaţional al mişcării comuniste, a indicat procurorul local Alex Perrin. Al doilea bărbat nu va fi inculpat în legătură cu agresarea preşedintelui, ci pentru posesie de arme ilegale, în 2022, potrivit Agerpres.