MENIU

Bărbatul care i-a rupt piciorul băieţelului său de două luni, cercetat pentru rele tratamente

Tatăl i-a fracturat nou-născutului piciorul

Poliţiştii vasluieni i-au întocmit dosar penal bărbatului din Huşi care i-a rupt piciorul fiului său în vârstă de două luni în urma unei agresiuni, după ce medicii legişti au stabilit că bebeluşul a avut nevoie de 35-40 de zile de îngrijiri medicale.

Bărbatul din municipiul Huşi, care i-a rupt un picior fiului său de doar două luni după ce l-a scăpat din braţe în timpul unui conflict cu soţia, este cercetat de poliţiştii vasluieni pentru rele tratamente aplicate minorului.

Încadrarea juridică a faptei de care este acuzat tatăl bebeluşului s-a făcut după externarea copilului de la Spitalul "Sfânta Maria" Iaşi, unde medicii l-au diagnosticat cu fractură de tibie, traumatism cranio-cerebral prin agresiune şi contuzie toraco-abdominală, toate prin agresiune.

"Potrivit certificatului medico-legal pus la dispoziţia poliţiştilor, copilul a avut nevoie de 35-40 de zile de îngrijiri medicale. Pe lângă rele tratamente aplicate minorului, tatăl minorului este cercetat şi pentru lovire sau alte violenţe, după ce şi-ar fi agresat şi soţia în acel conflict familia", a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax responsabilul mass-media din cadrul Poliţiei Judeţene Vaslui, Alina Tonică.

Odată cu externarea din spital, bebeluşul din Huşi, acum în vârstă de patru luni, a ajuns, împreună cu mama sa, în îngrijirea bunicilor paterni. Tot acolo se mai află şi un frate de-al copilului, un băieţel de doi ani, care a fost încredinţat de autorităţile pentru Protecţia Copilului imediat după consumarea conflictului familial în care bebeluşului i-a fost rupt piciorul.

Bebeluşul de două luni a ajuns în stare gravă la spital în urmă cu aproape două luni, fiind victima unei altercaţii între cei doi părinţi ai săi.

Potrivit anchetei desfăşurate de poliţişti, sugarul se afla în braţele tatălui său în momentul în care între cei doi părinţi a izbucnit un conflict, pe fondul consumului de alcool de către mama micuţului.

După ce a fost lovită de către soţ, femeia a ieşit din casă şi a început să strige după ajutor la vecini. În acel moment, bărbatul s-a dus după soţia sa şi, printr-o mişcare bruscă în încercarea de a o trage în locuinţă, a lovit copilul de tocul uşii, iar apoi l-a scăpat pe micuţ din braţe, pe duşumea. În încercarea de a-l prinde în momentul căderii, tatăl bebeluşului i-a rupt acestuia unul dintre picioruşe.

Ulterior, femeia a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a solicitat o ambulanţă, pe motiv că fiul ei are buzele vinete şi se simte rău. Băieţelul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" Iaşi, fiind diagnosticat de către medici cu fractură de tibie, traumatism cranio-cerebral prin agresiune şi contuzie toraco-abdominală, toate prin agresiune.