MENIU

Bărbat stivit de căruța cu lemne, în Iași. A murit pe masa de operație

Sursa foto: Arhivă

O tragedie a avut loc în județul Iași. Un bărbat de 72 de ani a murit pe masa de operație, după ce a fost strivit de căruța cu lemne. 

Familia lui a sunat la 112 și a cerut echipajelor de urgență să intervină cu elicopterul SMURD. Acesta a fost dus de la Hîrlău în municipiul Iași, iar pe traseu bărbatul a făcut de patru ori stop cardio-respirator cât timp medicii îl resuscitau. Victima a reușit să rămână în viață până pe masa de operație. 

„A fost surprins de o căruţă cu lemne, fiind rănit în regiunea abdomenului şi bazinului. L-a adus elicopterul cu instabilitate hemodinamică la preluare, a necesitat intubaţie orotraheală şi suport, reumplere volemică. Pe transport a făcut patru stopuri cardio-respiratorii, iar la Unitatea de Primiri Urgenţe s-a decis internarea direct în sala de Terapie Intensivă de la Chirurgie, unde se decelează ruptura de venă cava inferioară, decedând ulterior”, a declarat Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD Iaşi.

Incident tragic în Vâlcea

O altă tragedie a avut loc în județul Vâlcea. Un bărbat de 55 de ani, din Tomșani, muncitor la o firmă care se ocupă de exploatarea lemnului în zona Hotrezu, a murit după ce un copac s-a prăbușit peste el.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, accidentul a avut loc într-o zonă greu accesibilă, la faţa locului fiind trimis şi un echipaj de descarcerare grea de la Râmnicu Vâlcea care să ridice trunchiul de copac şi să scoată victima.

Mai multe articole despre:
barbat mort iasi caruta cu lemne