MENIU

Bărbat, lăsat să moară cu zile la Spitalul Pantelimon din Capitală. Familia face acuzații grave: de la tratament defectuos la încercare de mușamalizare

Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală

Un nou caz șocant zguduie din temelii Spitalul Sfântul Pantelimon din București! Un bărbat îi acuză pe medici că i-ar fi ucis tatăl! Acesta din urmă a fost internat pe Secția de Terapie Intensivă după ce a suferit un infarct. Fiul său crede că moartea sa a avut loc din cauza unui tratament incorect și al neglijenței medicilor. Între timp, jurnaliștii au scos la iveală detalii îngrijorătoare despre ancheta care a avut loc la cererea ministrului Sănătății, Alexandru Rafilă. Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional! Între timp, a apărut și prima reacție oficială a Spitalului Sfântul Pantelimon. Reprezentanții unității medicale spun că pacientul a fost găsit în stare foarte gravă și a stat 10 zile intubat timp în care medicii au depus toate eforturile pentru a-i salva viața. 

Spitalul Sf. Pantelimon este vizat de o nouă plângere penală. În urmă cu două luni, un vârstnic a suferit un infarct pe stradă. Fiul său reclamă că primul echipaj SMURD ajuns la fața locului nu avea medic, iar cel de-al doilea a venit după alte 15 minute. În tot acest timp, omul ar fi agonizat pe trotuar, iar starea sa s-ar fi agravat.

În cele din urmă, pacientul a fost dus la Spitalul Sfântul Pantelimon. Trei zile mai târziu, a fost transferat pe secția de terapie intensivă în comă indusă.

Elena Voicu, medicul ATI dat afară din spitalul Sfântul Pantelimon, rupe tăcerea în cazul pacienților morți. Ce s-a întâmplat la ATI

Deși specialiștii de pe secție i-ar fi spus bărbatului că tatăl său va fi scos din comă abia după două-trei zile, pacientul era perfect conștient la doar o zi distanță. Mai mult, medicii și-ar fi schimbat complet discursul și ar fi spus că pacientul trebuia să fie trezit.

La o săptămână după atacul de cord, spune bărbatul, tatăl său era complet treaz și chiar le-ar fi mulțumit medicilor că i-au salvat viața. Cu toate acestea, în următoarea zi, a suferit un nou infarct și a intrat în comă.

Bărbatul vorbește despre faptul că tatăl său a primit o cantitate insuficientă de noradrenalină la fel ca în cazul celor 17 pacienți care au murit în condiții suspecte în urmă cu câteva luni tot la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală.

Noi detalii în cazul morților de la Spitalul Sfântul Pantelimon. O femeie a fost reținută pentru mărturie falsă

După ce i-au spus că îi va fi administrată noradrenalină, medicii nu l-au mai lăsat să își vadă tatăl și nu au mai transmis nimic despre starea sa de sănătate, acuză bărbatul. În schimb, îi dăduseră asigurări că va urma un al treilea infarct după care nu va mai putea fi salvat. Două zile mai târziu, a fost anunțat că tatăl său a murit. Bărbatul a depus o plângere în urma căruia a fost deschis un dosar penal și îi acuză pe medici de neglijență.

Între timp, au ieșit la iveală detalii șocante despre ancheta desfășurată deja la Pantelimon. Corpul de control trimis de Ministrul Alexandru Rafila ar fi fost condus de doi pensionari: Luca Sorin Ion, șef interimar al Corpului de Control și Octavian Melintescu, consilierul personal al primului ministru. Cel din urmă nici măcar nu are atribuții de control și din ce în ce mai multe voci vorbesc despre o posibilă mușamalizare. 

Spitalul Sfântul Pantelimon a venit și cu prima reacție în urma scandalului. Reprezentanții unității medicale susțin că bărbatul de 84 de ani sufera de comorbidități și avea o pneumonie severă.

"Pacientul Burlacu Aurel de 84 de ani, a fost adus în urma unui stop cardiac resuscitat în stradă de echipajele SMURD. (...) intubat, între 3 și 13 mai 2024, în final producându-se decesul cu toate eforturile depuse", arată unitatea medicală.