MENIU

Bărbat la spital, după ce a fost atacat urs în propria curte. Incident grav la Colibiţa

urs

Un bărbat în vârstă de 53 de ani a ajuns la spital cu multiple răni după ce a fost atacat urs. Incidentul s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi, în localitatea Colibiţa din județul Bistrița Năsăud. Din câte se pare, ursul ar fi intrat în curtea bărbatului, iar acesta ar fi încercat să îl aluge. 

„La Colibița, ursul a intrat într-o gospodărie. În încercarea de a-l goni, proprietarul, un bărbat de 54 ani, a fost traumatizat de urs. Echipajul B2 din Mureșenii Bârgăului al SAJ-BN a acordat bărbatului asistență medicală de urgență pentru multiple contuzii și plăgi excoriate, după care bărbatul a fost evacuat la UPU”, a explicat Serviciului de Ambulanță Județean, citat de bistriteanul.ro

Familie din Vrancea, "vizitată" noaptea de urși. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere

”La UPU-SMURD din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa a fost adus în această dimineaţă, în jurul orei 3.00, un bărbat în vârstă de 53 de ani din localitatea Colibiţa, atacat de urs. Pacientul prezintă multiple contuzii, respectiv plagă la nivelul braţului drept, excoriaţii abdominale, hematom occipital şi se află în curs de investigaţii în Urgenţă. Este în stare stabilă, conştient şi cooperant”, a transmis joi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Ministrul Mediului solicită majorarea amenzilor pentru hrănirea urșilor pe marginea drumului: „Unii le consideră prea mici"

În cursul nopţii de joi, ISU Bistriţa-Năsăud a trimis un mesaj prin sistemul RO-Alert privind apariţia unui urs în localitatea Colibiţa, fiind luate măsuri după ce bărbatul a fost atacat, în curtea unui imobil.
 
La faţa locului au intervenit un echipaj SMURD şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud, precum şi echipaj de la Jandarmeria Bistriţa. 

Mai multe articole despre:
urs barbat spital barbat atacat urs urs colibita