MENIU

Bărbat GRAV rănit după ce a fost atacat de urs în Harghita - Avertismentul președintelui Consiliului Județean

Bărbat GRAV rănit după ce a fost atacat de un urs în Harghita

Urșii își fac simțită prezența din ce în ce mai des în localități pentru a căuta hrană, după defrișarea mai multor păduri din țară. Ultimul atac s-a produs chiar miercuri, într-o comună din Harghita. Bărbatul rănit grav a fost dus de urgență la spital.

Un urs a atacat astăzi un bărbat lângă Frumoasa, a anunțat, pe pagina personală de facebook, președintele CJ Harghita, Csaba Borboly, scrie realitateadeharghita.net.

Bărbatul de 63 de ani a fost mușcat de urs în zona brațelor și a abdomenului, fiind deja transportat la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc

"Viața umană este încă în pericol. Problema ursilor așteaptă încă să fie rezolvată în județul Harghita, și în tot mai multe județe din România pe măsură ce populația crește exponențial. Trebuie să o menținem pe ordinea de zi și să fie luate decizii importante. Este necesară prevenirea centrată pe oameni. Reducerea birocrației și compensarea imediată, compensarea vieților umane, delegarea tuturor deciziilor care pot fi luate la nivel local și județean. Victima în vârstă de 63 de ani a fost rănită la braț și abdomen. Serviciul județean de ambulanță a transportat în acest moment la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc", a anunțat Csaba Borboly.