MENIU

Bărbat din Prahova, "orbit" de o pasiune pentru o femeie de pe Facebook. Cum a fost înşelat

Femeia de 34 de ani și-a creat o identitate falsă pe Facebook și nu i-a fost greu să-l vrăjească pe prahoveanul de 47 de ani din Câmpina.

Relația lor a început online în iulie anul trecut și după scurt timp, fără măcar a avea curiozitatea să o cunoască în realitate, bărbatul a cerut-o în căsătorie. Numai că acesta a fost pentru el primul pas spre dezastru. Tânăra i-a cerut mai întâi să-i trimită urgent 60 de lei pe motiv că i-a fost furată geanta  și are urgent nevoie de bani.

Apoi i-a spus că trebuie să vireze într-un cont o sumă mai mare fără de care rudele ei stabilite în Statele Unite nu sunt de acord cu căsătoria.

    "Prima sumă mai consistentă, respective 10.000 de lei a fost depusă în contul femeii, acestea pretinzând că are nevoie de o garanție, că poate fi întreținută din punct de vedere material de bărbat", a declarat Marian Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova, scrie reporterntv.ro.

Bărbatul este fiul unui reputat medic din Prahova, iar banii de care i-a aruncat pe fereastră îi avea din vânzarea unor terenuri.

    "Bărbatul ar fi fost contactat de persoane necunoscute prin același cont de pe aceeași rețea de socializare care, sub pretinsa calitate de procurori militari, l-ar fi determinat prin amenințări să depună sume care în total ar fi însumat prejudiciul total de 70.190 de lei. Era amenințat cu acte de urmărire penală pentru clonarea unui cont, același cont în care a și depus bani, era amenințat cu producerea unui accident rutier care ar fi vizat-o pe mama sa", a mai precizat reprezentantul IPJ Prahova.

Identificată de polițiști, escroaca le-a spus anchetatorilor că a cheltuit toți banii pe chirii și pe servicii hoteliere în Constanța, Brașov sau Buzău.

Polițiștii îi sfătuiesc pe românii să nu se încreadă în amicii pe care îi cunosc doar de pe rețelele de socializare.

    "Să manifeste prudență în inițierea unor relații de prietenie în mediul virtual cu persoane necunoscute în viața reală. De cele mai multe ori, oamenii nu conștientizează faptul că în spatele unui profil frumos, prietenos, se pot ascunse intenții periculoase", a declarat Silvana Oprea – Compartiment Prevenire IPJ Prahova.

Femeia este acum cercetată penal pentru șantaj și înșelăciune.  Anchetatorii spun că ea mai are antecedente penale.

Mai multe articole despre:
înşelăciune Prahova Câmpina Facebook