MENIU

Bărbat din Galați, vaccinat complet, INFECTAT cu tulpina Delta. Care este starea acestuia

Bărbat vaccinat complet, infectat cu tulpina Delta

Un bărbat de 57 de ani, din Galaţi, vaccinat anti-COVID-19 cu ambele doze cu serul de Pfizer, a fost confirmat cu tulpina Delta. Acesta se află la domiciliu şi are o stare de sănătate bună, potrivit autorităţilor.

Bărbatul nu are istoric recent de călătorie și s-a vaccinat, la începutul anului 2021, cu ambele doze de vaccin de la Pfizer, a anunțat Prefectura Galaţi.

Acesta a fost declarat pozitiv, după ce s-a testat în data de 1 august. Ulterior, pe data de 17 august, a fost confirmat cu tulpina Delta, informează adevarul.ro.

În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că bărbatul nu a intrat în contact cu nicio persoană venită din străinătate.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a raportat şi un deces la o persoană infectată cu coronavirus. Este vorba despre un tânăr de 27 de ani, nevaccinat, cu obezitate.

„Acesta a fost testat pozitiv pe data de 1 august, dar a refuzat iniţial internarea. În data de 5 august, a solicitat ajutor medical, fiind internat la Spitalul de Boli Infecţioase, de unde, pe 10 august, a fost transferat la Spitalul de Urgenţă, pe secţia de ATI”, au precizat autorităţile.

Mai multe articole despre:
galati vaccin tulpina delta covid