MENIU

Bărbat decedat în Capitală, chiar în mâinile medicilor

Caz şocant în Capitală. Un bărbat a murit în mâinile medicilor chiar în Piaţa Obor. Firma privată de ambulanță care se afla în zonă nu ar fi aplicat corect manevrele de resuscitare, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Mai mult, societatea a fost amendată pe 2 noiembrie pentru că presta servicii de salvare deşi nu avea autorizaţie. Contactaţi de Realitatea TV, reprezentanţii AmbuHelp nu au vrut să comenteze cazul, anunță REALITATEA TV.

Echipajul Ambulanţei private este depăşit de situaţie. Iniţial, unul dintre salvatori încearcă să îi facă bărbatului masaj cardiac, însă renunţă la manevrele de resuscitare la scurt timp. Şi asta în condiţiile în care echipajul nu are nici defibrilator.

Pentru că martorii au văzut că echipajul nu face faţă, au sunat la 112, iar la faţa locului a fost trimis un echipaj SMURD. 


Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, echipajul ambulanţei private ar fi aplicat incorect procedurile de resuscitare. Este vorba despre AmbuHelp din judetul Ilfov ce asigura servicii private de ambulanță, pe baza de contract, la târgul care a avut loc la Obor. În urmă cu doar o lună firma AmbuHelp a fost amendată cu 15 mii de lei pentru că funcţiona fără autorizaţie. Departamentul pentru Situații de Urgență s-a autosesizat si va face verificări. 

Mai multe articole despre:
deces capitală ambulanţă