MENIU

Bărbat condamnat la 7 ani de închisoare în Italia pentru trafic de persoane, prins în Craiova. Anunțul Poliției

Bărbat condamnat la 7 ani de închisoare în Italia pentru trafic de persoane, prins în Craiova. Anunțul Poliției/ Foto: Inquam Photos

Un bărbat de 48 de ani, dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat la şapte ani de închisoare în Italia, a fost prins la Craiova. Bărbatul a fost judecat pentru trafic de persoane, fiind acuzat că a făcut parte dintr-o grupare care a exploatat minori pentru a săvârşi furturi. Membrii grupării ar fi folosite inclusiv violenţa şi ameninţările pentru a le convinge pe victime să coopereze.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au desfăşurat, în Craiova, o acţiune pe linia persoanelor urmărite, iar cu această ocazie a fost prins un bărbat de 48 de ani, din localitate, urmărit la nivel internaţional. 

”Faţă de acesta, autorităţile judiciare din Italia au emis mandat european de arestare în vederea extrădării, pentru comiterea pe teritoriul acestui stat a infracţiunilor de trafic de persoane, participarea la o organizaţie criminală şi furturi organizate, fiind condamnat la pedeapsa de 7 ani de închisoare.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în scopul obţinerii unui profit necuvenit, împreună cu alţi coautori, ar fi exploatat minori pentru a săvârşi furturi, fiind folosite inclusiv violenţa şi ameninţările”, a transmis, vineri, IPJ Dolj. 

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova care a decis reţinerea acestuia pentru 24 de ore.

El urmează să fie prezentat Curţii de Apel Craiova pentru emiterea mandatului de arestare.