MENIU

Bărbat anchetat după ce a mâncat o gâscă si a dat resturile câinelui. Care este motivul

Societatea Ornitologică Română (SOR) a semnalat, joi, dispariţia celei de-a treia din cele zece exemplare de gâscă cu gât roşu, resturi din aceasta fiind găsite în curtea unui sătean din comuna Victoria, judeţul Brăila, scrie realitateadebraila.net.

 

Ornitologii au anunțat dispariția mai multor gâte cu gât roșu în ultima lună. Ei monitorizau 10 gâște cu gât roșu în cadrul unui proiect european. Din decembrie până acum, au fost pierdute trei exemplare cu emiţător. 

Emilia a fost găsită joi, 16 ianuarie, în curtea unui sătean din Victoria, judeţul Brăila, după ce au fost identificate resturi din pasărea protejată de lege, care fuseseră date la câine. Lângă bucăţi din ea, emiţătorul şi inele ornitologice aplicate de specialiştii din proiectul „Teren sigur pentru gâştele cu gât roşu”, conform reprezentanţilor SOR într-o postare pe pagina de Facebook a organizaţiei.

Imagine

Gâsca cu gât roşu, una dintre cele mai ameninţate specii la nivel global, cuibăreşte în zona arctică a Rusiei şi iernează de-a lungul coastelor nordice şi vestice ale Mării Negre, iar în contextul existenţei unor lacune în cunoaşterea locurilor de cuibărit ornitologii au decis monitorizarea a zece exemplare.

Citește cum au găsit pasărea pe realitateadebraila.net!