MENIU

Bărbații, datori pe viață femeilor! Care sunt invențiile pentru care trebuie să le mulțumească

Fără ușă de incendiu într-o clădire, fără mașina de spălat vase sau fără bere. Un scenariu morbid, într-adevăr, pentru cei mai mulți dintre bărbați și nu numai. Din fericire, avem aceste 'invenții' grație femeilor, notează The HuffingtonPost.com.

Iată doar câteva dintre creațiile patentate de femei:

1. Mașina de spălat vase

În 1886, Josephine Cochrane, deranjată de faptul că servitorii săi îi distrugeau vesela, a avut ideea creării primei mașini de spălat vase.

2. Ușa de incendiu 

Anna Connelly este cea care a patentat prima ușă de incendiu în 1897. Începând cu anul 1900, modelul creat de aceasta avea să fie inclus în instrucțiunile de securitate de pe teritoriul SUA.

3. Baza din carton a pungii de hârtie

Margaret Knight este care a realizat că punga simplă, din plastic, nu este atât de folositoare, așa că a venit cu ideea unui suport dreptunghiular din carton, care să fie plasat la baza pungii de hârtie. Astfel, a inventat o mașină care să ducă la crearea și atașarea acestor cartoane. Creația a fost patentată în 1871.

4. Monopoly 

Inițial numit "The Landlord's Game", Monopoly a fost inventat de Elizabeth Magie în 1903. Magie a vrut să demonstreze, prin crearea acestui joc, care sunt efectele teribile ale confiscării terenurilor.

5. Berea

Nu știm cu exactitate care este persoana care a creat berea, însă, potrivit unor cercetări conduse de istoricul Jabe Peyton s-a aflat că, în urmă cu mii de ani, în Mesopotamia antică și Sumer, aptitudinile femeilor erau atât de importante încât erau singurele lăsate să se ocupe de producerea și vinderea licorii.

 



 

Mai multe articole despre:
bere femei invenţii Monopoly usa de incendiu