MENIU

BANI pentru familiile sinistrate după incendiul devastator din Miercurea Ciuc. Decizia premierului Florin Cîțu

Incendiu Șumuleu, Miercurea CIuc, 7 ianuarie 2021

Premierul Florin Cîţu a dispus marţi distribuirea de alimente şi alte bunuri necesare familiilor sinistrate în urma incendiului din data de 7 ianuarie, din Miercurea Ciuc, a anunțat Executivul.

 

Valoarea bunurilor este de peste 300.000 lei, iar suma este pusă la dispoziție din rezervele de stat. 

Produsele acordate ca ajutor umanitar de urgenţă constau în alimente (ulei, zahăr, făină, conserve) şi materiale de strictă necesitate (paturi, saltele, pături, saci de dormit etc.), sunt în valoare de peste 300.000 de lei şi au fost scoase din rezervele de stat. 
 
Decizia prim-ministrului urmează să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern.

Un incendiu violent a izbucnit în cartierul Șumuleu din Miercurea Ciuc pe 7 ianuarie, în urma căruia peste 250 persoane au rămas fără locuinţe. Peste 20 de case ale romilor au ars, pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați, în totalitate sau parțial, fără a se înregistra însă, din fericire, victime. Sinistrații au fost adăpstiți în două săli de sport. Focul ar fi izbucnit de la un burlan metalic de fum neizolat termic.

Citește și VIDEO Incendiu devastator în Miercurea Ciuc. Zeci de case dintr-o comunitate săracă, DISTRUSE. Peste 200 de sinistrați