MENIU

Bani aruncaţi în vânt de Sorin Oprescu. 1 milion de euro pentru un proiect ratat al infochioşcurilor

Încă o investiţie ratată pentru turismul modern din Bucureşti. În ultimii cinci ani, în Capitală, au fost amplasate peste 30 de infochioşcuri în apropierea obiectivelor turistice. Un singur aparat costă aproape 7 mii de euro, însă multe nu au fost pornite niciodată, iar altele nici nu au fost legate la reţeaua de curent electric.

Zeci de info-chioşcuri au fost montate în Capitală, în ultimii cinci ani. Oricine ar fi putut să afle tot felul de informaţii utile de la aceste dispozitive. Practic, însă, aparatele sunt stricate, iar mii de bucureşteni şi sute de turişti trec în fiecare zi prin dreptul lor fără să ştie la ce folosesc.

În Capitală, dintre cele 33 de panouri informative, doar şapte funcţionează, restul nu sunt nici măcar legate la reţeau de curent. Un exemplu este şi info-chioşcul din Parcul Grădina Icoanei. În locul ecranului negru ar trebui să găsim informaţii despre mijloacele de transport în comun, traseele turistice sau evenimentele la zi din oras.
În realitate, maşinăria e plină doar de praf şi de mizerie.

Ce spune Primăria

Reprezentanţii primăriei se declară neputincioşi şi spun că nu le pot lega deocamdată la reţeaua electrică. Oficialii au semnat pentru 100 de astfel de infochioşcuri, şi în total, proiectul costă peste un milion de euro.
Deoarece branşarea la reţeaua de energie electrică ENEL a Infochioşcurilor este încă în desfăşurare, acestea vor fi puse în funcţiune după încheierea acestei activităţi. Amplasarea următoarelor Infochioşcuri va avea loc după punerea în funcţiune a tuturor Infochioşcurilor amplasate pe teren în acest moment şi, de asemenea, va depinde şi de alocarea fondurilor necesare.