MENIU

Bairam la sediul Poliției Adjud: Ziua de naștere a unui polițist, sărbătorită cu băutură și minore

Spațiul Shengen, o fata morgana pentru România

Trei oameni ai legii de la Poliţia municipiului Adjud au sărbătorit ziua de naştere a unuia dintre ei într-un birou al instituţiei. A fost o petrecere stropită cu alcool şi, pentru ca totul să fie “adevărat”, oamenii legii au chemat la un moment dat şi o minoră în sediul poliţiei.

Se pare că intenţiile poliţiştilor s-au oprit pentru că în acel moment, în sediul poliţiei, se mai aflau şi alţi colegi, iar riscurile erau mari. Poliţia vrânceană a confirmat incidentul produs în urmă cu câteva săptămâni, după ce informaţiile au ajuns la jurnaliştii de la publicaţia online "Gherila de Vrancea", scrie Ziarul de Vrancea.

Ofiţerul Mădălin Andrei Nicuşor – inspector principal, Costel Dumitru – agent, şi un alt subofiţer au fost cercetaţi după ce în urmă cu trei săptămâni ar fi stropit cu alcool o petrecere ţinută chiar în sediul poliţiei din Adjud. Procurorii vrânceni s-au sesizat privind o presupusă faptă de viol, în condiţiile în care la petrecerea poliţiştilor a apărut şi o minoră.

Numai că procurorii vrânceni au clasat cazul, după ce tânăra a declarat, de faţă cu apărătorul său, că nu s-ar fi întâmplat nimic în sediul poliţiei. Conducerea poliţiei vrâncene a aprobat solicitările venite din partea poliţiştilor. Astfel, comisarul şef Ionel Popescu a semnat pentru ca Andrei Mădălin Nicuşor să fie mutat de pe funcţie de conducere pe funcţie de execuţie, iar unul dintre subofiţeri să se transfere, la cerere, la Postul comunal de la Homocea.

Şeful poliţiei vrâncene, comisarul şef Ionel Popescu, a recunoscut că poliţiştii din subordine au călcat strâmb la serviciu.

“S-a primit un mesaj anonim cum că în sediul Poliţiei municipiului Adjud au avut loc aceste fapte, respectiv că s-a sărbătorit ziua de naştere a unui poliţist. Chiar dacă era un mesaj anonim, în urma verificărilor s-a stabilit că aspectele se confirmă, că s-a consumat alcool şi a fost prezentă tânăra respectivă. Cazul a fost declinat Parchetului, care a decis să dea neîncepererea urmării penale, pentru că nu a existat fapta. Tânăra, în prezenţa apărătorului, a confirmat că nu s-a întâmplat nimic. Unii dintre poliţiştii implicaţi au fost mutaţi la cerere pe alte posturi. Nu puteam să-i mutăm noi disciplinar pentru că ancheta Parchetului nu era finalizată până marţi, lucru care s-a întâmplat însă între timp. Şeful Poliţiei municipiului Adjud a dat şi va mai da la rândul său lămuriri cu privire la acest caz”, ne-a spus comisarul şef Ionel Popescu, şeful Poliţiei vrâncene.