MENIU

Back to school cu idei de mic dejun și pachețel pentru prânz

Back to school cu idei de mic dejun și pachețel pentru prânz

Luni a sunat din nou clopotelul pentru cateva milioane de elevi, care pășesc din nou pe bancile scolii plini de emotia revederii cu colegii si profesorii. Si daca pentru copii inceputul de an scolar este motiv de bucurie, pentru tine stiu ca poate fi uneori si o sursa de stres. Cumparatul de haine, rechizite si, nu in ultimul rand, meniul din fiecare zi, toate acestea pot fi sarcini provocatoare, mai ales daca ai ramas in pana de idei. Astazi sunt alaturi de tine cu propuneri de mic dejun sanatos si preparate pentru pranz pe care copilul tau le poate lua la pachet, la scoala. Sa incepem!

Idei pentru un mic dejun pe care il poti pregati de seara

Stiu ca timpul este una dintre principalele probleme atunci cand vine vorba despre micul dejun, iar tendinta este sa sarim peste aceasta masa atat de importanta si sa compensam mai tarziu, eventual cu junk food. In cazul copiilor nostri, micul dejun este inlocuit cu cornuri cu ciocolata, alimente procesate sau cu o incarcare a mesei de seara, ceea ce nu este deloc in regula din punct de vedere nutritional.

De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul cald

Daca sunteti genul de familie pentru care diminetile sunt grele si sunteti mereu in criza de timp, te sfatuiesc sa pregatesti cu o seara inainte alimentele pentru micul dejun.

Astfel, poti fierbe cu o seara inainte ouale, poti curata castravetii, spala rosiile si pregati curcanul pentru sandwich. De asemenea, poti pregati chiar si pentru  2 saptamani granola cu multe nuci, pentru grasimile bune pe care le contin, oferindu-i copilului tau aceasta alternativa sanatoasa si absolut gustoasa pentru micul dejun.

Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă de conservare a fructelor

Briose, tarte si clatite pentru un mic dejun delicios

Daca vrei sa te aventurezi in bucatarie, iti recomand cateva preparate delicioase pe care le poti pregati dimineata: briose cu branza proaspata de vaci si diverse legume. Daca le pregatesti de duminica, ii poti da copilului tau chiar si 2 zile din ele. De asemenea, tartele cu fructe sunt o alta alternativa gustoasa si satioasa pe care o poti pregati din weekend pentru urmatoarele 2-3 zile. Nu in ultimul rand poti face si clatite reci pe care sa le pastrezi in frigider si pe care le poti umple dimineata cu branza de vaci, miere, fructe, nuci.

Citește continuarea aici

Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosi

Mai multe articole despre:
idei mic dejun scoala