MENIU

Bacău: Doi COPII de 15 ani, ARESTAŢI pentru furt. 17 spargeri în doar două nopţi

Bacău: Doi COPII de 15 ani, ARESTAŢI pentru furt. 17 spargeri în doar două nopţi

Doi copii de 15 ani au fost arestaţi, sâmbătă, de Judecătoria Bacău, sub acuzaţia de furt calificat, după ce, în doar două nopţi, ar fi dat 17 spargeri în municipiul Bacău, la garaje şi boxe, de unde ar fi luat mai multe biciclete şi scule electrice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Bacău, cei doi minori au fost prinşi de poliţişti în urma spargerii uneia dintre cele 17 boxe, situată la subsolul unui imobil din strada Cornişa Bistriţei, din municipiul Bacău, de unde au sustras două biciclete. Odată cu extinderea cercetărilor, anchetatorii au stabilit că cei doi copii au spart în două nopţi, la un interval de o săptămână, alte zece boxe şi garaje, de unde au sustras biciclete şi scule electrice.

"Minorii au încercat să pătrundă, cu acelaşi scop de a sustrage diverse bunuri, în alte şase garaje din municipiul Bacău. Bicicletele şi sculele electrice sustrase au fost recuperate în procent de 90 de sută. Cercetările în acest caz continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi minori, până în prezent fiind reţinute 17 infracţiuni de furt calificat”, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău, Narcisa Butnaru.

Reţinuţi iniţial pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, cei doi copii au fost prezentaţi în faţa instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă.

Magistraţii Judecătoriei Bacău au emis pe numele celor doi minori mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzaţiile de furt calificat.

Mai multe articole despre:
furt Bacău copii