MENIU

BACALAUREAT 2015, SESIUNE TOAMNĂ. 50 de mii de candidaţi se pregătesc să dea din nou BAC-ul

BACALAUREAT 2015, SESIUNE TOAMNĂ. Doar zece la sută dintre elevii care nu au luat bacalaureatul participă la meditaţiile oferite gratis de unii profesori pe timpul verii. Pesemne că nu îi interesează mai deloc propiul viitor. Peste 50 de mii de candidaţi îşi vor încerca norocul şi în sesiunea din toamnă, e adevărat, cu patru procente mai puţin ca anul trecut.

BACALAUREAT 2015, SESIUNE TOAMNĂ. Chiar dacă dascălii vor să-i ajute pe cei care nu au luat note de trecere la bacalaureat şi le oferă ore de pregătire gratuite, puţini sunt cei care trec pe la şcoală pentru a-şi pune la punct materia de examen.

"Pe durata vacanţei de vară, profesorii au stat la dispoziţia elevilor pentru asigurarea pregătirii suplimenetare, însă nu a existat în toate unităţile suficiente solicitări pentru participarea la o astfel de pregătire", spune Robertino Penciu, inspector general adjunct ISMB.

La un liceul din Capitală din cei patru picaţi, doar doi au venit la meditaţii. Nu au luat prea în serios examenul de bacalureat şi se bazează pe noroc. Cei care vin la program, uneori din concediu, sunt profesorii.

"Unii dintre ei care trebuiau să vină şi la pregătirile care s-au făcut în decursul clasei a 12-a nu au venit, considerând că bacul nu este atât de important pentru ei.", Alexandru Constinescu, director Colegiul Naţional Spiru Haret.

În provincie situaţia este şi mai îngrijorătoare. De exemplu, la un liceu din Bacău din cei peste 50 de elevi picaţi la examen, doar trei erau într-o sală de curs unde lucrau împreună cu profesorul de matematică.
Peste 50 de mii de elevi îşi vor încerca norocul în sesiunea din toamnă a Bacalaureatului. Cu patru la sută mai puţini faţă de anul trecut. Şi de această dată elevii nu vor scăpa de camerele video sau de nregistrările audio.

În plus, pe lângă cei doi profesori asistenţi, un inspector va monitoriza în permanenţă fiecare centru de examen. În prima sesiune au fost eliminaţi peste 300 de absolvenţi pentru tentativă de fraudă.

Între 17 şi 21 august elevii vor da probele orale la limba română, limba străină şi proba digitală, iar pe 24 august vor începe probele scrise. Rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie.

Mai multe articole despre:
elevi sesiune toamnă bacalaureat 2015