MENIU

BACALAUREAT 2014. NU AI LUAT EXAMENUL DE BAC? Oportunitatea care ţi-ar putea schimba viitorul

Oportunitate pentru tinerii care nu au luat BAC-ul

BACALAUREAT 2014 Tinerii constănţeni care s-au împiedicat de BACALAUREAT şi au nevoie de puţin ajutor pentru a-şi găsi un loc de muncă se pot agăţa acum de o oportunitate care le-ar putea schimba viitorul.

BACALAUREAT A fost lansat la Constanţa proiectul „Garanţii pentru tineri!”, o schemă de garanţie pilot pentru tineri, prin care Ministerul Muncii, în parteneriat cu Consiliul Naţional al IMM-urilor, Patronatul Tinerilor Întreprinzători şi Blocul Naţional Sindical începe să ofere mai multe oportunităţi pentru tinerii constănţeni şomeri care nu au luat examenul de Bacalaureat, scrie cugetliber.ro.

BACALAUREAT 2014 Mai exact, în Constanţa se va deschide cât de curând un birou, un Centru de Garanţii, la care tinerii cu vârste de până la 24 ani pot beneficia de servicii de consiliere, de mediere, de cursuri antreprenoriale, de ajutor pentru deschiderea unei afaceri şi, poate cel mai important, de stagii de ucenicie.

BACALAUREAT 2014 „Începând de anul trecut, există şi o lege a uceniciei în România, care permite angajatorilor să beneficieze de ucenici şi de facilităţi ale schemelor de ucenicie, în sensul în care stagiile de ucenicie o să fie plătite din fonduri europene. Există o lege deja. Schema de garanţie la nivel european presupune acest tip de măsură activă a uceniciei. România nu stă prea bine în ceea ce înseamnă ucenicia pe scară largă. Ministerul Muncii a arătat faptul că foarte puţine întreprinderi aplică această schemă de ucenicie, dar noi vom populariza şi vom susţine această măsură activă, care este una eficientă. Mulţi angajatori din zona Constanţei au cerut stagii de ucenicie”, a precizat Florin Jianu, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România.

BACALAUREAT 2014 Lucrurile nu par chiar atât de complicate şi, cel mai important pentru oamenii de afaceri, nu implică costuri pentru ei. „Întreprinzătorul ia un tânăr, se semnează cu el un contract de ucenicie, el va beneficia de la stat de salariu şi de măsurile din cadrul proiectului. Stagiile de ucenicie sunt diferite, de un an, de doi şi de trei ani. Este totuşi un demers dificil. Noi încă suntem în stadiul de educaţie a firmelor care trebuie să înţeleagă că ele pot să beneficieze de aceste tipuri de măsuri. Pot  să-şi ia un tânăr ucenic pe care să-l crească, să-l dezvolte”, explică Florin Jianu.