MENIU

Avocatul șefei ATI de la Spitalul Pantelimon, legături neștiute cu Traian Băsescu. Bani grei de la Spitalul Universitar

Spitalul Pantelimon/ Arhivă foto

Ies la iveală informații halucinante în cazul spitalului morții. Avocatul care îi ia apărarea șefei ATI, Floria Pompilian, este nimeni altul decât asistentul universitar al catedrei de drept a Facultății de Medicină din București. Potrivit surselor Realitatea PLUS, Octavian Banu are o firmă de avocatură cu Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu. Aceștia ar fi câștigat bani frumoși din litigii la Spitalul Universitar, condus de Cătălin Cîrstoiu, finul lui Traian Băsescu. Acesta poate fi și motivul pentru care fostul președinte al României le-a luat apărarea medicilor de la Pantelimon. 

"Cine este dl acesta din imagine? Dl acesta din imagine a aflat astazi, iata, dl Octavian Banu, asistent universitar la catedra de drept a Facultatii de Medicina Bucuresti.

Dl acesta are o firma de avocatura cu cine gredeti dvs? Cu ginerele lui Traian Basescu. Deci dl Octavian Banu este partener cu dl Radu Pricop. Nu numai ca e partener cu dl Radu Pricop. Domniile lor au luat niste bani frumosi pe niste drepturi litigioase cu dl Visoiu, daca va spune ceva. Dl acesta, impreuna cu dl Radu Pricop, ginerele dl Traian Basescu a avut vreo 2 milioane jumatate de euro de la Spitalul Universitar, de la finul Crstoiu. Poate vreti sa va aduc aminte ca dl Carstoiu este si decanul Facultatii de Medicina Bucuresti", a aratat Anca Alexandrescu, moderatoarea emisiunii "Culisele Statului Paralel", in editia de marti seara a emisiunii de la Realitatea PLUS.

Mega-dosarul Pantelimon. Procurorii verifică alte cinci morți suspecte în spitalul groazei

Totul ar fi început încă din anul 2012 când firma de avocatură Pricop și Banu ar fi primit din partea Spitalului Universitar de Urgență București nu mai puțin de 1,3 milioane de lei timp de 4 ani. După care înțelegerea s-a reînnoit anual.

Șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon, "surprinsă" de dezvăluirile procurorilor despre saloanele morții

Conform documentelor publice ale spitalului, contractul pe anul 2015 a fost încheiat în mai multe etape și a fost organizată o licitație cu mai multe case de avocatură, care ulterior a fost câștigată de firma Pricop și Banu, care a solicitat pentru serviciile sale 217.000 de lei, fără TVA.

Anca Alexandrescu, dezvăluiri-bombă: „La Pantelimon au mai fost încă două cazuri de morți suspecte în ultimele 3 săptămâni”

Timp de 4 ani au fost derulate mai multe procese, însă directorul Cătălin Cîrstoiu, finul lui Traian Băsescu, neagă orice neregulă din contract și infirmă informațiile din interior potrivit cărora nu ar fi fost recuperată nici o sumă.

Decizie șoc a polițiștilor: Șefa ATI de la spitalul groazei, Sf. Pantelimon, lăsată să plece după audieri record de 6 ore

Presa a mai scris de-a lungul timpului despre contractele din sănătate încheiate de Pricop și Banu. Unul dintre acestea este la spitalul Bagdasar-Arseni, unde avocații au câștigat un contract de aproape 400.000 de lei.