MENIU

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul fetiței de 8 ani adoptată de familia din SUA

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul fetiței de 8 ani adoptată de familia din SUA

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul fetiței luată cu mascații din casa în care a crescut, după ce a fost adoptată de o familie din SUA.

Sesizarea vizeaza posibila incalcare a prevederilor din Constitutie referitoare la dreptul la viata si la integritate fizica si psihica si protectia copiilor si a tinerilor.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si a demarat o ancheta urgenta in cazul fetitei luata cu mascatii din casa in care a crescut, dupa ce a fost adoptata de o familie din Statele Unite ale Americii. Sesizarea din oficiu vizeaza posibila incalcare a art. 22 si art. 49 din Constitutia Romaniei, privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica si protectia copiilor si a tinerilor. Ancheta va fi efectuata de catre specialisti din cadrul Domeniului pentru prevenirea torturii si Avocatului Copilului", anunta institutia.

Avocatul Poporului invoca relatarile din presa conform carora fetita de 8 ani a fost luata cu mascatii, vineri, din casa in care a fost crescuta, de un asistent maternal, din Baia de Arama, judetul Mehedinti, dupa ce copila a fost adoptata de o familie din America.

Mai multe articole despre:
adopție mehedinți