MENIU

Avocatul mafiei coldiste aplică „legea tăcerii” la controlul judiciar! Ancheta ia proporții: șpăgi de sute de mii de euro pentru albirea penalilor

Avocatul mafiei coldiste aplică „legea tăcerii” la controlul judiciar! Ancheta ia proporții: șpăgi de sute de mii de euro pentru albirea penalilor

Măsura preventivă a controlului judiciar a fost prelungită pentru inculpații din mega dosarul destructurării statului paralel. În această dimineață, avocatul mafiei coldiste, Doru Trăilă a fost, din nou, la poliție pentru a da cu subsemnatul. Ca de obicei, acesta nu a răspuns întrebărilor presei.

Ancheta procurorilor DNA a fost extinsă în mega dosarul generalilor Coldea-Dumbravă, pentru trafic de influență și grup infracțional organizat, după ce au intervenit în dosarul primarului din Rovinari.

Probele anchetatorilor arată că edilul a plătit grupării coldiste peste 200 de mii de euro, ca să îi rezolve dosarul deschis pe numele lui de către Parchetul European, pentru devalizarea programului de investiții teritoriale Tulcea. În același timp, a fost prelungit și controlul judiciar pentru generalii Coldea și Dumbravă, avocatul Trăilă și omul de afaceri Dan Tocaci. Toți 4 au fost audiați, din nou, de procurorii anticorupție. 

Potrivit procurorilor DNA, a fost extinsă urmărirea penală deschisă pe numele generalilor Coldea, Dumbravă, a avocatului Trăilă și a șoferului Dan Tocaci. Potrivit unor surse, extinderea dosarului a fost făcută în urma unui nou denunț venit din partea primarului din Rovinari, Robert-Dorin Filip.

Edilul avea deja un dosar deschis pe numele său. Sub pretextul acelorași promisiuni de așa-zisa „optimizare judiciară”, firma avocatului Doru Trăilă ar fi semnat un contract de peste de 230.000 de euro cu bunica primarului, în vârstă de peste 80 de ani. Scopul ar fi fost pentru obținerea unei hotărâri favorabile primarului, manevră similară și în cazul afaceristului Cătălin Hideg.

Cei 234.000 de euro erau doar o parte din banii pe care generalii îi așteptau de la edilul Robert Filip. În total, pentru a-i influența pe judecători, Coldea, Dumbravă și Trăilă, ar fi pretins de la edilul din Rovinari nu mai puțin de 600.000 de euro plus TVA.

Pe de altă parte, în vizorul procurorilor DNA au intrat și alte firme care ar fi fost implicate într-un proces de spălare de bani. Anchetatorii iau în calcul și faptul că alți milionari controversați cu probleme penale ar fi apelat la rețeaua coldistă pentru a-și rezolva problemele în justiție. Atât firmele de consultanță ale generalilor, cât și afacerile milionarilor sunt acum în atenția DNA. 

BOMBĂ: Doru Trăilă, avocatul generalilor, a preluat AFACERILE milionarului Mihai Tufan. SURSE: Doi afaceriști, certetați în dosarul Coldea-Dumbravă

Mai multe articole despre:
doru traila avocat control judiciar statul paralel