MENIU

Avocatul familiei Habsburg: Castelul Bran NU este de vânzare

Avocatul familiei Habsburg: Castelul Bran NU este de vânzare

Castelul Bran nu este de vânzare, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX avocatul familiei Habsburg, Corin Trandafir, care a precizat că articolul apărut în publicaţia britanică The Telegraph este "o compilaţie întocmită pe baza unor informaţii apărute pe internet cu ani în urmă".

"Articolul este o compilaţie întocmită pe baza unor informaţii apărute pe internet cu ani în urmă. Castelul nu este de vânzare", a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Corin Trandafir.

El a precizat că, în cazul în care cândva s-ar pune problema scoaterii la vânzare a Castelului Bran, va fi respectat "dreptul de preemţiune" al statului român.

"În cazul în care cândva s-ar pune problema, oricum trebuie respectat dreptul de preemţiune al statului. Dar, repet, castelul nu este de vânzare", a mai spus avocatul Corin Trandafir.

Cotidianul britanic The Telegraph a publicat, duminică, un material, potrivit căruia Castelul Bran a fost scos la vânzare de proprietarii săi, Dominic, Maria Magdalena şi Elizabeth de Habsburg.

Associates a fost aleasă de familia Habsburg pentru a găsi un cumpărător pentru Castelul Bran, reprezentanţii acesteia declarând atunci că vor respecta dreptul de preemţiune al statului român.

"Vom respecta cu stricteţe acest drept, iar arhiducele Dominic a avut grijă ca acest aspect să fie foarte clar în înţelegerea noastră", a declarat pentru MEDIAFAX Michael Gardner, preşedintele Baytree, în iulie 2007.

La momentul respectiv, ministrul Culturii Adrian Iorgulescu a anunţat, într-o conferinţă de presă, că ştie de intenţia lui Dominic de Habsburg de a vinde Castelul Bran, precizând că Ministerul Culturii nu a primit o ofertă pentru a-şi exercita dreptul de preempţiune la cumpărare.

Castelul Bran a fost retrocedat în mai 2006 proprietarului de drept, Dominic de Habsburg. Dispoziţia de restituire a fost semnată de directorul Muzeului Bran de la momentul respectiv, Narcis Dorin Ion. Totodată, ministrul Culturii şi Cultelor de atunci, Adrian Iorgulescu, şi Dominic de Habsburg au semnat un acord de administrare a castelului, care prevedea că acesta va rămâne muzeu trei ani.

Mai multe articole despre:
castel vânzare Castelul Bran