MENIU

Avocatul de lux al Poporului sfidează pensionarii. Pensionara cu 280 de mii de lei pensie, reacție incredibilă în cazul seniorilor săraci

Avocatul de lux al Poporului sfidează pensionarii

Tupeu fără margini al avocatului poporului în scandalul pensiilor. Renate Weber, care încasează o pensie de 280 de mii de lei, își bate joc de seniorii care și-au pus speranțele că ea va contesta legea la Curtea Constituțională. 

La mai bine de o lună de când scandalul a luat amploare, avocatul poporului, a avut o reacție cinică, în câteva rânduri, prin care i-a anunțat pe români că încă este la stadiul de analiză.

În 2020, ea a fost mult mai vigilentă cu pensiile speciale și a atacat la CCR impozitarea lor. „Este vorba de o discriminare pe care noi am identificat-o, pentru că, dacă vă uitați în cuprinsul legii, deși se vorbește de taxe, în realitate nu sunt taxe, ci sunt impozite”, a explicat ea atunci pentru presă.

Renate Weber, Avocat al Poporului din 26 iunie 2019, are nu mai puțin de trei pensii: 40 de mii de euro, net, pentru anul fiscal 2023, de la Parlamentul European, aproape 50 de mii de lei de la casa de pensii a avocaților și aproape 24 de mii lei de la sistemul public de pensii.

Ea cumulează aceste trei pensii cu indemnizația de Avocat al Poporului, de 154 de mii de lei net pentru anul 2023. 

Ion Cristoiu, în emisiunea lui Tucă: Nicolae Ciucă va câștiga alegerile