MENIU

Avocata lui Gigi Becali: "Deținerea lui este ilegală"

Gigi Becali este deținut în mod ilegal, susține avocata acestuia

Aşteptată cu sufletul la gură de o ţară întreagă, sentinţa în cazul "Becali" a lovit ca un trăsnet! Spre deziluzia celor care-l vor liber pe patronul Stelei, Tribunalul Constanţa a hotărât, joi, ca omul de afaceri şi politicianul Gigi Becali să rămână încarcerat. Noua sa avocată, Maria Vasii, susţine că, din momentul luării acestei decizii de către instanţă, detenţia lui Becali este ilegală. 

Tribunalul Constanţa a respins ca nefondată cererea lui Gigi Becali de întrerupere a pedepsei pe motive medicale. Decizia a fost pronunţată, ieri, în şedinţă publică şi poate fi contestată în trei zile de la comunicare la Curtea de Apel Constanţa. Magistraţii Tribunalului Constanţa au luat act, miercuri, de raportul medico-legal întocmit de Serviciul de Medicină Legală Constanţa, Becali fiind adus de la Penitenciarul Poarta Albă, unde este încarcerat, la Tribunalul Constanţa, unde a avut loc un nou termen în procesul în care a cerut întreruperea pedepsei din motive medicale. Avocata Maria Vasii a atacat deja cu o contestaţie la Curtea de Apel Constanţa, dar a sesizat şi Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), scrie Ziarul Ring

"Era de aşteptat o astfel de soluţie. Au mers numai pe concluziile procurorului (n.r. - reprezentantul DNA a fost procurorul Andrei Bodean, celebrul criminalist din cazul «Lara Şaban», zisă şi «Elodia II de Constanţa») şi au respins cererea de întrerupere a executării detenţiei pentru clientul meu, considerând că el poate efectua acea intervenţie, sub pază, la un spital din reţeaua Ministerului Sănătăţii. Numai că, din acest moment, detenţia domnului George Becali este ilegală, având în vedere că, în concluziile medicilor legişti, se afirmă explicit că detenţia nu poate continua. (...) Faţă de această constatare a medicilor legişti, fiecare minut în care domnul Becali continuă să fie ţinut în puşcărie reprezintă o detenţie nelegală. Orice agravare a stării sale de sănătate va atrage răspunderea celor în drept", arată avocata lui Becali, care ţine să mai precizeze că "în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, la art. 3, se stipulează că menţinerea în detenţie a unei persoane grav bolnave se asimilează unor tratamente neomenoase sau cu cruzime", a declarat avocata Maria Vasii. 

Mai multe articole despre:
Gigi Becali detenţie ilegală maria vasi