MENIU

Avocat: Pădureanu are pierderi de memorie, merge cu însoţitor

Avocat: Pădureanu are pierderi de memorie, merge cu însoţitor

Avocatul lui Jean Pădureanu a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că decizia instanţei ca acesta să rămân încarcerat nu este corectă, întrucât starea sa de sănătate se agravează pe zi ce trece, are pierderi de memorie şi merge cu însoţitor, precizând că ar putea fi luată în discuţie o cerere de graţiere.

Avocatul Ion Cazacu a precizat că Jean Pădureanu are pierderi de memorie "din ce în ce mai des", astfel că acesta merge în permanenţă cu însoţitor.

Cazacu a adăugat că există opinii divergente între medicii Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) şi specialişti din reţeaua sanitară de stat.

Potrivit avocatului, medicii din reţeaua sanitară de stat au constatat că bolile de care suferă Jean Pădureanu sunt grave şi ar face imposibilă, cel puţin pentru moment, privarea acestuia de libertate, în timp ce recomandărilor specialiştilor de la INML sunt că acesta poate sta la spitalul penitenciarului.

Pe de altă parte, avocatul a arătat că Jean Pădureanu ar fi dezavantajat dacă stă în spitalul penitenciar, în contextul în care dacă ar fi deţinut în regim normal, ar putea întreprinde activităţi pentru diminuarea zilelor de detenţie.

Întrebat dacă va contesta decizia Tribunalului Ilfov, avocatul a spus că va merge la penitenciar să se consulte cu Jean Pădureanu în acest caz şi că îl va întreba şi dacă ar fi de acord cu formularea unei cereri de graţiere.

Tribunalul Ilfov a respins, joi, cererea lui Jean Pădureanu de întrerupere, din motive medicale, a executării pedepsei de trei ani şi patru luni de închisoare primite de fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa în dosarul transferurilor de jucători, decizia nefiind definitivă.

Instanţa a dispus, după ce a analizat expertiza medicală efectuată de Institutul Naţional de Medicină Legală, că nu este necesară întreruperea executării pedepsei lui Jean Pădureanu, întrucât bolile de care acesta suferă pot fi supravegheate şi tratate şi în reţeaua penitenciară.

Decizia Tribunalului Ilfov nu este definitivă, aceasta putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Mai multe articole despre:
închisoare avocat eliberare Jean Padureanu