Percheziții în celula lui Sorin Oprescu. I-au fost confiscate două flacoane de insulină injectabilă
Poliția Capitalei a anunțat că, joi seară, la ora 19,40, existând suspiciunea că într-o cameră de reținere din cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă sunt deținute ilegal medicamente, a fost efectuată o percheziție, ocazie cu care asupra unei persoane private de libertate au fost găsite două flacoane de insulină injectabilă, ce au fost ridicate, urmând a fi luate măsurile legale. Avocatul Viorel Mocanu, care îl reprezintă pe Sorin Oprescu, a declarat la rândul său că celula clientului său de la Arestul Central a fost percheziţionată, joi seară, şi i-au fost ridicate pastilele şi insulina, Poliţia precizând că medicamentele trebuie păstrate la cabinetul medical.
Facem precizarea că alte bunuri sau medicamente nu au fost ridicate și că administrarea tuturor medicamentelor pentru persoana în cauză se face exclusiv la recomandarea și sub supravegherea unui medic sau asistent din cadrul Cabinetului Medical ce deservește Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. În legătură cu cele constatate, vor fi efectuate verificări pentru lămurirea tuturor aspectelor", se arată într-un comunicat transmis vineri AGERPRES de către Direcția generală de Poliție a Municipiului București", a declarat Poliția, vineri dimineață.
Avocatul a precizat joi că Oprescu trebuie să îşi administreze şase doze de insulină pe zi şi că acestea se aflau într-un frigider, în afara celulei sale.
Percheziţia a avut loc joi seară, în jurul orelor 19.00 - 20.00, a mai spus apărătorul, fiind ridicate şi medicamentele pe care Oprescu le avea în celulă.
Mocanu a mai precizat că a trimis, joi după-amiaza, o sesizare conducerii Ministerului Afacerilor Interne, în care acuză conducerea Arestului Central şi pe şefa cabinetului medical al unităţii că nu respectă măsurile stabilite de medici pentru clientul său.
Poliţia Capitalei a precizat că întreaga medicaţie a celor din arest trebuie păstrată la cabinetul medical, fiind un factor de risc dacă se află la arestaţi, scrie MEDIAFAX.
În acelaşi timp, Poliţia Capitalei arată că administrarea tratamentului injectabil cu insulină se face exclusiv la cabinetul medical ce deserveşte arestul, sub supravegherea unui medic sau a unei asistente medicale.