MENIU

Avocat: Câţi ani de închisoare riscă Liviu Dragnea, după acuzaţiile DNA

Direcția Națională Anticorupție (DNA) îl acuză în mod oficial pe liderul PSD, Liviu Dragnea, de constituire de grup infracțional și alte patru infracțiuni și spune că se află în spatele controversatei firme TelDrum. Dragnea a fost prezent luni dimineață la sediul DNA. Potrivit unor surse Realitatea TV pe numele lui Dragnea sunt 5 capete de acuzare într-un dosar uriaș de fraudă cu fonduri europene. Avocatul Cristian Ene a declarat la REALITATEA TV că momentan vorbim de acuzaţii în sine prevăzute de Codul Penal,  iar acestea au limită de pedeapsă ridicată, mai ales cele referitoare la fraudarea fondurilor europene.

Avocatul Cristian Ene a explicat la REALITATEA TV ce riscă liderul PSD, Liviu Dragnea, după acuzaţiile DNA. Acesta a precizat la REALITATEA TV că din punct de vedere al momentului sunt acuzaţii la nivel de supoziţii.

"Toate acestea nu fac altceva decât să dea posibilitatea celui acuzat să înceapă să formuleze o apărare, astfel încât din probele ce se vor administra pe viitor, procurorul obligat să administreze probe şi în favoarea şi în defavoarea inculpatului să tragă o concluzie finală pentru a afla adevărul. Poate da o soluţie de clasare sau, din administrarea probelor, întocmirea unui rechizitoriu şi sesizarea instanţei", a declarat Cristian Ene la REALITATEA TV. 

10 ani de închisoare pentru fraudarea fondurilor europene


Avocatul a mai spus că a fost vorba de o sesizare a Oficiului European de Luptă Antifraudă. "În această situaţie la bază este o sesizare a OLAF. După ce se obţin documentele din punct de vedere administrativ, Parchetul ar trebui să verifice dacă este doar o simplă abatere sau o suspiciune de infracţiune", a menţionat avocatul. 

Acesta a mai spus că potrivit Parchetului ar exista suspiciuni cu privire la posibile infracţiuni cu fonduri europene, fapt pentru care în urma finalizării fazei procesuale IN REM a constatat că a strâns suficiente probe pentru a trece la acuzarea în sine, faza numită IN PERSONAM. "Limita de pedeapsă la aceste infracţiuni sunt destul de ridicate, pot duce până la 10 ani de puşcărie din punct de vedere al gravităţii faptelor. Dar nu vorbim de această situaţie, ci de o generalitate legislativă", a declarat Cristian Ene la REALITATEA TV. 

 

DNA: Firma TelDrum, controlată de Dragnea. Șeful PSD, acuzat de constituire de grup infracțional