MENIU

AVION PRĂBUŞIT. VICTIMELE, prinse ÎNTRE FIARE. Echipele de INTERVENŢIE, însoţite de LOCALNICI

AVION PRĂBUŞIT. VICTIMELE, prinse ÎNTRE FIARE. Echipele de INTERVENŢIE, însoţite de LOCALNICI

AVION PRĂBUŞIT. AVION MEDICAL, PRĂBUŞIT în judeţul CLUJ. Şeful Ocolului silvic de la Poiana Horea (Cluj), Felician Petruţă, a declarat, luni seară, că informaţiile unde s-ar afla AVIONUL cu cele şapte victime sunt neclare şi că este posibil ca aeronava să se afle în zona Fântânele, spre coada lacului, la 70-80 de kilometri de Pasul Ursoaia.

AVION PRĂBUŞIT. AVION MEDICAL, PRĂBUŞIT în judeţul CLUJ. Şeful Ocolului silvic de la Poiana Horea a spus că, la ora transmiterii acestei, ştiri echipele de intervenţie caută, la pas, în toată zona Ursoaia. La operaţiune participă şi aproximativ 200 de localnici.

El a precizat că în zonă, unde este zăpadă, terenul este foarte accidentat, cu pante de până la 45 de grade.

La rândul său, primarul localităţii Beliş, Viorel Crainic, afirmă că în zonă semnalul telefonic este foarte slab. El a mai spus, de asemenea, că temperatura este în jur de 0 grade Celsius.

Viorel Crainic a declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost formate mai multe echipe de căutare, suprafaţa care trebuie acoperită fiind de circa 10 kilometri pătraţi.

AVION PRĂBUŞIT. AVION MEDICAL, PRĂBUŞIT în judeţul CLUJ. "Suntem în zona Poiana Horea, e o zonă greu accesibilă, cu zăpadă. Au fost formate mai multe echipe din jandarmi, salvamontişti, dar şi zeci de localnici din comunele Beliş şi Horea. Suprafaţa de acoperit este de circa 10 kilometri pătraţi. E o zonă dificilă, unde nu prea este semnal la telefon”, a spus Crainic.

Un avion medical s-a prăbuşit. Medicii răniţi, găsiţi. SALVAREA, ÎNGREUNATĂ DE ZĂPADA MARE

 

AVION PRĂBUŞIT. AVION MEDICAL, PRĂBUŞIT în judeţul CLUJ. Şeful Salvamont Vlădeasa, Florin Mihuţ, care participă şi el la operaţiunea de căutare a victimelor, spunea că în zona unde a aterizat forţat avionul zăpada este "până la brâu", ceaţa este foarte densă, iar salvamontiştii, care au tărgi montane, se pot orienta foarte greu, chiar şi în condiţiile în care victimele încearcă să semnalizeze cu sursă de lumină.

El a mai spus că echipele de căutare încearcă să facă zgomote pentru a fi auzite de către victime.

AVION PRĂBUŞIT. AVION MEDICAL, PRĂBUŞIT în judeţul CLUJ. Din judeţul Cluj, în zona Poiana Horii au plecat 15 salvamontişti pentru a participa la operaţiunile de salvare a victimelor ACCIDENTULUI AVIATIC.

De asemenea, 27 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj au plecat spre zona Poiana Horii pentru a ajuta la salvarea răniţilor în accidentul de avion.

Şeful IJJ Cluj, generalul Aurel Litan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că sunt jandarmi montani şi cei de la unitatea din Huedin.

Spre zona Pasului Ursoaia a plecat şi prefectul judeţului Cluj, Ioan Gheorghe Vuşcan.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Marescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că din judeţul Alba au fost mobilizate pentru a interveni la salvarea victimelor o ambulanţă SMURD şi o autospecială de intervenţie de la Pichetul de Intervenţie Câmpeni, iar de la Alba Iulia o ambulanţă SMURD şi grupa operativă formată din ofiţerii responsabili cu coordonarea intervenţiei. Alina Marescu a spus că intervenţia pe zona judeţului Alba este coordonată de primul adjunct al ISU Alba, colonelul Cornel Oprişa.

AVION PRĂBUŞIT. AVION MEDICAL, PRĂBUŞIT în judeţul CLUJ. Aeronava, de tip BN2, a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea şi are la bord un echipaj medical, printre care şi purtătorul de cuvânt de Spitalul Elias, dr. Valentin Calu.

La bordul avionului se află patru medici, o asistentă şi doi membri ai echipajului de zbor, iar avionul era pilotat de ADRIAN IOVAN.

AVION PRĂBUŞIT. AVION MEDICAL, PRĂBUŞIT în judeţul CLUJ. Echipa medicală din avionul care a aterizat forţat urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, dr. Victor Zota, coordonator de transplant.

Potrivit lui Zota, echipa medicală era condusă de medicul Radu Zamfir de la Fundeni şi era formată din doctorii Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş.

AVION PRĂBUŞIT. AVION MEDICAL, PRĂBUŞIT în judeţul CLUJ. Avionul a aterizat forţat într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor, iar unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.

Surse medicale declarau că toate cele şapte persoane aflate în avion au fracturi şi răni, sunt conştiente, dar majoritatea nu se pot mişca, victimele primind îngrijiri de la unul dintre medici, respectiv de la cel care a sunat la 112.