MENIU

Avertizare importantă pentru toți clienții ING România - Cum se pot trezi cu conturile golite

Card Ing

Un nou mesaj făcut de hackeri circulă pe internet. De data aceasta vizați sunt clienții ING care sunt îndemnați să își introducă datele personale într-un formular fals.

În perioada promoțiilor de iarnă, atacatorii continuă tentativele de fraudă care se folosesc de imaginea unor branduri cu reputație, precum maganzine online, hypermarket-uri sau bănci comerciale pentru a masca destinatarul real al mesajului. Astăzi vă prezentăm o  nouă mostră de astfel de mesaj electronic trimis de atacatori, care se folosește de elemente corespondente identității vizuale a ING Romania, anunță Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

De această dată, mesajul creat de atacatori propune un scenariu diferit pentru a convinge utilizatorii să-și introducă datele. Practic, se încearcă panicarea potențialelor victime că li s-au furat datele de card, iar infractorii au încercat să efectueze o tranzacție ilicită din cont. Iar pentru a bloca acest lucru este necesar să apese pe link-ul fraudulos din mesaj și să-și introducă datele bancare. 

Așa cum se poate observa din imagine, la o primă analiză a  mesajului, observăm o serie de indicii care ne-ar putea ajuta să ne dăm seama că este vorba despre o fraudă. 

În primul rând, textul în limba română este unul imprecis, cu greșeli gramaticale și de exprimare, fără diacritice, semn că ar fi fost tradus automat din altă limbă.

În același timp, ar trebui să ne dea de gândit chiar insistența cu privire la urgența nevoii de a ne 'verifica' datele contului, prezentă în mesaj atât la început (cineva folosește cardul dumneavoastră fără permisiunea dumneavoastrăț), cât și la final ('contul tău va fi închis in termen de 24 de ore'). 

Atacatorii trimit astfel de mesaje către un număr cât mai mare de utilizatori, despre care nu știu dacă sunt sau nu clienții băncii a cărei imagine este folosită în atac. 

Evitați accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute sau din mesaje pe care le considerați suspecte și în special furnizarea de date personale, financiare sau de autentificare la cerere, prin astfel de e-mail-uri. 

Rețineți că o bancă nu vă va cere validarea unor informații sensibile via e-mail!

Fiți atenți la notificările referitoare la sume extrase din contul dvs. și nu validați tranzacții pe care nu le recunoașteți.

Dacă ați căzut victimă unei astfel de tentative frauduloase este important să anunțați cât mai repede banca despre problemă, pentru a bloca instrumentele de plată compromise și a încerca stoparea eventualelor tranzacții ilicite.

Mai multe articole despre:
ing conturi hackeri