MENIU

Avertismentul unui medic legist după festivalul „Beach Please”: „Reprezintă deschiderea către o viață de consumator”

Avertismentul unui medic legist după festivalul „Beach Please”: „Reprezintă deschiderea către o viață de consumator”

Un festival care trebuia să fie un prilej de bucurie și de distracție pentru tineri în principal, dar nu numai, a devenit scena unor comportamente deviante: Wiz Khalifa, unul dintre artiștii care a performat la "Beach, please!", a fost săltat de poliție după ce a consumat droguri în fața publicului, chiar pe scenă! Înainte de debutul festivalului, organizatorul, influencerul Selly, se lăuda cu lupta împotriva drogurilor. Acest scandal nu a rămas netaxat de opinia publică, iar medicul legist Cristian Paparau a explicat cum un astfel de festival poate fi, de fapt, o poartă de intrare a tinerilor în periculoasa lume a drogurilor.

Celebrul rapper Wiz Khalifa a fost săltat de polițiști direct de pe scenă, în momentul în care a început să fumeze o țigară cu marijuana chiar sub privirile fanilor. Mai mult, artistul a făcut acest gest ca și cum era unul perfect normal, fără să ia în considerare faptul că în România consumul de droguri este interzis.  

După ce scandalul a explodat în spațiul public, Selly, cofondatorul festivalului „Beach, please”, a venit cu o reacție sfidătoare. Idolul noii generații s-a lăudat că nu a murit nimeni la concerte din cauza consumului de droguri. Acesta riscă peste șapte ani de închisoare și ar putea fi acuzat că a tolerat intenționat ca rapper-ul Wizz Khalifa să dețină și să consume substanțe interzise la eveniment. 

„Se vorbeste foarte mult în spațiul public despre festivalul Beach, Please, însă puțini vorbesc pe cifre. Eu astăzi vă invit să vorbim pe cifre pentru că ele nu mint niciodată! Și iată ce spun: am avut 120.000 de participanți în cinci zile de festival, lucru care ne face cel mai mare festival de hip-hop din întreaga lume. La numărul ăsta imens de participanți, am avut 0 supradoze, 0 persoane rănite grav și 0 persoane decedate”, a spus Selly, într-un videoclip postat pe TikTok.

@selly info puternic ‼️ @Beach, Please! Festival ♬ original sound - selly

Pantera Roz, noul drog care face ravagii. Autoritățile americane sunt în stare de alertă

Pe de altă parte, medicul legist Cristian Paparau a criticat dur această perspectivă:

„Observam că organizatorii Beach, Please! se lăudau cu faptul că pe durata festivalului nu s-au înregistrat supradoze, ceea ce este minunat. Numai că noi, cei care ne mai pricepem puțin la acest fenomen, știm că festivalurile nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”, a transmis medicul legist, în videoclipul postat pe rețelele de socializare.

Mai mult, medicul legist argumentează că toate eforturile unor campanii de stopare a consumului de droguri, cu care organizatorii s-au lăudat, sunt zadarnice atâta timp cât pe scena festivalului se urcă un artist care consumă droguri în văzul tuturor.

„Cât timp tu permiți ca pe scenă să se urce un artist care își aprinde joint-ul sau altul care cântă despre băgatul în venă nu faci nimic altceva decât să încurajezi consumul de droguri, în pofida tuturor campaniilor pe care le-ai făcut atât înainte cât și pe parcursul desfășurării evenimentului”, a mai transmis dr. Cristian Paparau.

@dr_cristian_paparau

 

♬ sunet original - dr Cristian Paparău

Orașul din România unde un apartament cu 2 camere a ajuns să coste doar 7.000 de euro

Mai multe articole despre:
droguri medic legist beach please selly rapper