MENIU

Avertismentul unui medic de la Terapie Intensivă: „Pacienții așteaptă cu zilele să prindă un loc la ATI”

Amin Zahra - medic ATI

Pacienții așteaptă cu zilele să prindă un loc la ATI, iar asta se întâmplă din cauza lipsei paturilor și a cazurilor tot mai severe care ajung în secția de Terapie Intensivă. Mai mult, medicii spun că sunt tot mai mulți pacienți tineri cu forme grave.

„Avem două diferențe. Avem și o listă de așteptare și avem o medie de vârstă mai mică. Sunt din ce în ce mai mulți pacienți tineri - și aici mă refer între 40 și 60 de ani. Pacienții așteaptă cu zilele să prindă un loc la ATI.

Daca vorbim la nivel de secție de ATI Ploiești, unde avem capacitate de 20 de pacienți, în momentul de față sunt pe lista de așteptare 10, 15 pacienți. Gândiți-vă că e cam dublu ca și capacitate și mă gândesc că e peste tot așa.

De obicei, un pacient în stare critică are o evoluție destul de rapidă și agresivă, doar că am zis că diferența este că avem din ce în ce mai mulți pacienți tineri. Asta e problema.
Sper sa nu ajungem să afecteze o categorie și mai tânăra sau să ajungem să tratam copii în stare critică. Sper să nu ajungem acolo”, a spus Amin Zahra – medic ATI Spitalul de Urgență Timișoara, detașat la Ploiești.

Mai multe articole despre:
amin zahra medic coronavirus terapie intesiva