MENIU

Medic: Cei care vor muri în valul 4 sunt cei care refuză vaccinarea, ne fac vânduți, râd și își aruncă măștile

Coadă de ambulanțe la ATI, în perioada de vârf a pandemiei

Avertisment dur din partea unui medic aflat în prima linie a luptei contra COVID-19, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași, Radu Crișan,. Cei care vor muri în valul 4 de COVID cu varianta Delta sunt, în primul rând, negaționiștii, a atențioant specialistul. Mesajul vine în contextul în care, în ultimele zile, mai multi influenceri strai negaționismului au murit răpuși de COVID-19.

Aflat în concendiu, în Grecia, medicul a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care a precizat că ține permanent legătura cu colegii de la spital: "Din păcate, iarăși începem să rămânem fără locuri pentru pacienții COVID."

"Cei care vor muri în valul 4 de COVID cu varianta Delta în România sunt cei care acum comentează și refuză vaccinarea și ne fac vânduți, spun că sunt hărțuiți din cauză că autoritățile și medicii îi invită să se vaccineze. O mare parte dintre cei care vor muri sau vor sfârși cu forme grave în secțiile de Terapie Intensivă sunt cei care acum râd și fac tot felul de glume, rostogolesc tot felul de teorii ale conspirației, protestează și își aruncă măștile. Ei sunt cei care, din păcate, vor sfârși în acest val 4", afirmă managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași.

"Dacă vrem să fim cu toții înapoi într-o lume normală, mergeți și vă vaccinați", a transmis medicul Radu Crișan.