MENIU

Avertismentul unui deputat: "Dacă guvernanții vor continua batjocura la adresa Centenarului..."

Un deputat liberal de Alba vrea să intre în greva foamei, din 18 septembrie, nemulţumit că autoritățile centrale "sabotează Centenarul Marii Uniri".

Deputatul Florin Roman are de gând să îşi pună un cort şi un scaun pe cel mai circulat hol din Casa Poporului, chiar în faţa biroului președintelui instituției, Liviu Dragnea.

"Am spus că dacă guvernanții vor continua batjocura la adresa Centenarului și a capitalei Unirii, Alba Iulia, voi merge pana la capăt! Ma țin de cuvânt și voi intra în greva foamei! Nu se poate să aloci 4,5 milioane de euro pentru Vrancea, un judeţ condus de un baron PSD, și să arunci în derizoriu Alba Iulia, adevăratul oraș al Unirii", a spus Florin Roman, citat de alba24.ro

"Dorinţa mea a fost să întreprind acest demers în faţa sălii de plen, lângă cabinetul preşedintelui Liviu Dragnea. M-am şi pregătit deja. Voi veni cu cortul, cu un scaun, cu o saltea pe care va trebui să mă întind” a adăugat Roman. 

"Am anunțat Secretariatul general al Camerei Deputatilor ca voi începe acest demers in 18 septembrie, pentru ca doresc sa particip la începerea noului an școlar, fiind și eu tata. Solicitările sunt în principal, legate de pregătirea Centenarului:

1. O poziție clară vizavi de realizarea Monumentului Unirii;

2. Lucrări de reabilitare la Muzeul Unirii, Catedrala Încoronării și la alte monumente istorice din Alba Iulia;

3. Declararea Sălii Unirii ca obiectiv de interes național;

4. Susținerea autorităților locale pentru realizarea busturilor de pe Aleea Unioniștilor;

5. Un buget explicit al Centenarului;

6. Desecretizarea urgentă a celor peste 1000 de proiecte depuse la Ministerul Culturii pentru Centenar prin publicarea lor pe o platforma on-line pentru transparentizare;

7. Achiziții publice transparente prin licitație publica, etc.

Voi protesta în parlament, în mod civilizat, iar în măsura în care voi putea fizic, voi participa la lucrările parlamentului. Protestul va fi unul la vedere, transparent, onest! Am fost contactat de mai mulți patrioți care doresc sa se alăture protestului. Este o decizie care aparține fiecăruia. Sa speram ca bunul Dumnezeu va da mintea cea de pe urma decidenților! Centenar – Romania!", este mesajul acestuia.