MENIU

Avertismentul specialiștilor. De ce NU este deloc indicat să consumi bere pe caniculă

De ce nu e bine să bei bere pe caniculă. Foto/Profimedia

Vești proaste pentru cei care sunt mari amatori de bere, în general, dar mai ales pe timp de caniculă. Pentru românii care obișnuiesc să consume bere, medicul spune că alcoolul, oricât de puțin ar fi, ne afectează creierul. 

Vești proaste pentru românii care obișnuiesc să consume bere pe caniculă. Medicul Virgiliu Stroescu spune că nu este bine să bei bere pe timp de căldură pentru că alcoolul este toxic, scurtează durata de viață și atacă ADN-ul.

Pentru românii care obișnuiesc să consume bere, medicul spune că alcoolul, oricât de puțin ar fi, ne afectează creierul.

„Alcoolul e un toxic și un singur pahar de bere nu rămâne neînscris în creier. Dacă iei o bucată de vată cu spirt şi o pui sub buză, o ţii 3 minute, când o scoţi, e roşie. Asta pentru că a stricat mucoasa din gură. Când bei o ţuică, tot esofagul e rană. Pe unde trece, face rău. Dacă bei o sticlă de bere, 4 ore stă în celulele organismului și omoară tot ce este viu. Orice gram de alcool e toxic. Alcoolul scurtează viaţa, atacă ADN-ul“, afirmă medicul Virgiliu Stroescu.

De asemenea, medicul vorbește și despre consumul de apă minerală pe timp de caniculă și spune că dioxidul de carbon scade imunitatea organismului din cauza acidului, potrivit bzi.ro.

„Sifonul bagă în tine dioxid de carbon care este acid și scade toată imunitatea organismului, că aceasta devine acidă. Organismul trebuie să fie alcalin. Apa minerală are minerale, apa carbogazoasă e acid carbonic și acidul creşte riscul de cancer.

Lămâia e acidă în gură, dar în stomac e alcalină. Nu bagi dinţii în lămâie pentru că distruge dinţii. Când ajung în stomac, sărurile de acid citric sunt alcaline. Dacă cineva are pietre acide, bea lămâie și se topesc“, mai spune doctorul.

Specialiștii avertizează cu privire la consumul de alcool pe caniculă.

Gastroenterologul Elena Kashukh spune ce se întâmplă cu ficatul atunci când o persoană bea bere pe căldură.

„Dacă depășiți subtil doza, intoxicația cu alcool pe fondul deshidratării și al căldurii va fi mai pronunțată și recuperarea va dura mai mult. Băutura alcoolică spumoasă, consumată mai ales pe timp de caniculă, creează o povară suplimentară asupra ficatului și a sistemului cardiovascular”, a declarat gastroenterologul.

De asemenea, Elena Kashukh mai avertizează că berea reprezintă o sursă de calorii suplimentare și că persoanele care o beau în mod regulat riscă să devină supraponderale.

Tot gastroenterologul mai spune că prin abuzul sistematic de băutură își fac apariția și venele varicoase, ce afectează inima. De asemenea, contracțiile devin mai frecvente, își face apariția aritmia, presiunea crește iar efortul fizic tinde să devină tot mai greu și apar simptome precum lipsa de aer.

Consumul de bere afectează în mod diferit organismul femeilor și al bărbaților. Femeile se îmbată mai repede bărbații, iar în 2-3 ani devin dependente de alcool. Cât despre bărbați, dependența la ei se formează după 3-5 ani.

Mai multe articole despre:
bere canicula nu e bine sa bei bere canicula