MENIU

Avertismentul medicilor pediatri: Impactul psihic al COVID-19 asupra copiilor - cea mai adevărată pandemie din următorii ani

Avertismentul medicilor pediatri: Impactul psihic al COVID-19 asupra copiilor - cea mai adevărată pandemie din următorii ani

Medicii pediatri avertizează că impactul COVID-19 asupra copiilor este foarte puternic, și efectul psihic, emoțional, va genera practic o pandemie în rândul acestora, ce va dura mai mulți ani.

Medicul de familie și medic pediatru Valeria Herdea a anunțat marți că adolescenții și copiii mai mici  au trecut în acești doi ani de pandemie COVID-19 prin tulburări de comportament, tulburări de somn, tulburări de alimentație, precum și prin teama de a se apropia de colegii lor.

„Ultimii doi ani de pandemie, ne-au adus în față o boală nouă, cu foarte multe dimensiuni, de la cea medicală, până la cea socială, de la implicațiile care privesc invaliditatea, decesul, suferința celor care rămân în urmă, și în același timp, impactul pe care l-a avut asupra copiilor. Aceștia au trecut prin tulburări de comportament, tulburări de somn, tulburări de alimentație, teama de a se apropia de colegii lor.

Am căpătat în profesia noastră o nouă valență, aceea de a vedea copiii foarte afectați”, a avertizat  a declarat medicul de familie.

Medicul Valeria Herdea, președinte Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie și vicepreședinte Colegiul Medicilor din România, a vorbit marți despre afectarea copiilor în timpul pandemiei la dezbaterea cu tema „Îmi vaccinez copilul – De vorbă cu specialiștii!”.

"Copiii sunt foarte afectați. Copiii fac forme ușoare de COVID-19, dar impactul pe care boala aceasta l-a avut asupra lor din punct de vedere psihic, emoțional, cred că este cea mai adevărată pandemie pe care o vom traversa în următorii ani", a mai spus Valeria Herdea.