MENIU

Avertismentul cumplit al medicilor în valul 4: Secțiile COVID-19 și ATI sunt pline - Cât de repede ajungem în „zona de platou”

Avertismentul cumplit al medicilor în valul 4 - Cât de repede ajungem în „zona de platou”

Medicul Beatrice Mahler anunță că nu mai este niciun loc la secția de Terapie Intensivă de la Institutul „Marius Nasta”. Managerul trage un semnal de alarmă în legătură cu numărul uriaș de bolnavi care vin în aceste zile la spitale. Ocuparea până la refuz a secțiilor COVID, nu numai la ATI devine aproape zilnică, a mai spus Beatrice Mahler, în exclusivitate, joi, la Realitatea PLUS. Avertismentul medicului vine după ce joi au fost raportate, pentru a doua zi peste 7.000 de cazuri confirmate COVID-19, dintre care peste 240 sunt la copii, în timp ce și decesele se mențin în „limita” recordului negativ și survin, tot mai des, în cazul tinerilor.

„La noi Secția ATI este plină. Încercăm să operaționalizăm unitatea mobilă ATI. Sperăm să putem acoperi cu personal detașat de la CNCI și din spital. Posturile nu au fost ocupate in intregime”, a anunțat Beatrice Mahler, joi, la Realitatea PLUS.

„Este  o perioada destul de grea, nu numai la ATI, ci și în Secția COVID, pentru că rămânem de regulă fără locuri după garda din fiecare zi”, a relatat managerul Institutului „Marius Nasta”, pentru că „avem un număr mare de pacienți care au nevoie de internare”, a mai spus medicul.

Beatrice Mahler a confirmat, la Realitatea PLUS, că valul 4 este dominat de îmbolnăvirilor numeroase în rândul tinerilor, în special al copiilor.

„Din păcate, sunt și mulți copii... Este trist să vedem că un copil trece prin această suferință. Noi, la Marius Nasta, nu avem secție de pediatrie. Este ceva ce s-a schimbat față de celelalte valuri”, a atras atenția Mahler.

Despre restricțiile ce ar trebui luate de autorități și dacă cele de până acum au dus la limitarea epidemiei în țara noastră, Beatrice Mahler a avertizat că depinde doar de oameni să respecte măsurile, pentru stingerea bolii. Medicul speră să se ajungă în zona de platou, adică să nu mai existe variații mari de creștere la o zi la alta a cazurilor noi de COVID-19.

„Măsurile aplicate de România au dat rezultate până acum și au ajutat și în celelate valuri în momente dificile.

Atât timp cât respectăm măsurile, sunt șanse să ajungem într-o zonă de platou, iar după aceea valul să se remită.

Dar depinde de noi. Restricții sunt, dar trebuie și respectate”, a mai spus Beatrice Mahler, la Realitatea PLUS.