MENIU

Avertismentele politicienilor despre Florian Coldea. De ce semnalele de alarmă au fost neglijate?

Elena Udrea a fost unul dintre politicienii care au demascat metodele rețelei Coldea

Mai mulți politicieni au încercat să tragă un semnal de alarmă în cazul lui Florian Coldea. Generalul și Laura Codruța Kovesi au fost acuzați de Călin Popescu Tăriceanu în trecut că aceștia decid cine ocupă funcțiile în stat. Și Adrian Năstase a vorbit despre puterea generalului negru și cum cunoștea cine urmează să fie executat la nivel înalt. Fostul premier chiar a aflat de la Coldea că urmează să fie condamnat. Inclusiv Elena Udrea a spus că Florian Coldea ajunsese să aibă mai multă putere decât Traian Băsescu.

„Implicarea în mediul politic a procurorilor, serviciilor de informaţii sau a instanţelor s-a făcut întotdeauna în mod partizan. Aşa s-a ajuns ca un număr redus de persoane - ca Maior şi Coldea, cum este doamna Kovesi şi Livia Stanciu - să stabilească cine poate fi preşedintele României sau cine poate fi ministru, până la cine poate fi numit director general într-un minister sau altul”, declara în anul 2018 de fostul președinte ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Într-un atac fără precedent, acesta a acuzat la acea vreme Consiliul Național al PSD faptul că Sistemul stabilește cine poate fi și cine nu președintele României.

Dezvăluiri uluitoare a făcut și fostul premier, Adrian Năstase, care a mărturisit că a aflat de la Florian Coldea că va fi condamnat în timp ce se afla la o înmormântare.

"La o receptie data de ambasadorul Republicii Moldova a venit cineva si m-a tras de maneca, si era Basescu. Mi-a spus: 'stii, nu eu ti-am facut dosarele, Coldea ti le-a facut'. I-am spus: 'nu stiu, nu inteleg de ce Coldea le-ar fi facut, poate ca el a fost unealta prin care s-au facut dosarele, dar el n-avea niciun interes direct'. Cred in continuare lucrul asta. De altfel, l-am vazut mai tarziu pe Coldea la o inmormantare, era prima data cand il vedeam, si i-am spus: 'uite, Basescu mi-a spus ca tu ai facut dosarele'. Mi-a spus: 'stiu, o sa bem candva o cafea'. Inca n-am baut cafeaua aceea cu Coldea", a precizat fostul premier și lider al PSD.

 

Elena Udrea a dezvăluit și ea, în exclusivitate la Realitatea PLUS, în interviul din penitenciar, că Traian Băsescu a încercat să îi demită pe Florian Coldea și George Maior de la vârful SRI, însă a fost prea târziu. Ba mai mult, din 2012, Coldea era deja mult mai puternic decât fostul președinte.

 

Mai multe articole despre:
coldea dosare politicieni dezvaluiri basescu nastase udrea