MENIU

Avertisment pentru turiști: 13 insule grecești, printre care Santorini și Mykonos - în zona ROȘIE COVID-19

Avertisment pentru turiști: 13 insule grecești, printre care Santorini și Mykonos - în zona ROȘIE COVID-19

Centrul European pentru Prevenția și Controlul Bolilor (ECDC) a emis un avertisment în legătură cu creșterea infecțiilor COVID-19 în zona mai multor insule grecești. Este vorba de 13 insule din sud, printre care Mykonos, Santorini și Rodos, care reprezintă destinațiile preferate pentru milioane de turiști în fiecare vară. Grecia a intrat în scenariul roșu joi, după ce incidența cumulată a noilor infectări a depășit 3 la 100.000 de locuitori.

După includerea celor 13 insule grecești în zona roșie, orice călătorie neesențială spre și dinspre această regiune limitată, prin impunerea strictă a carantinei sau a dovezii vaccinarăă anti-COVID-19.


Ministrul adjunct al Protecției Civile din Grecia, Nikos Hardalias, a declarat joi că Mykonos și Ios, o altă destinație turistică populară, se află la „un pas” de impunerea unor restricții.

El a spus că situația este îngrijorătoare și pe insulele Zakynthos, Tinos, Lefkada, Santorini, Paros și Rodos, relatează Reuters.

Incidența cazurilor în Grecia a ajuns la 346,22, la 100.000 de locuitori, potrivit datelor ECDC.

România a actualizat joi lista statelor cu risc epidemiologic, incluzând Grecia în zona ROȘIE.

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat, adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, include și Grecia în zona roșie. CNSU a modificat joi lista țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, care va intra în vigoare din 1 august. 

Citește și Grecia a intrat în zona ROȘIE - Carantina este OBLIGATORIE! LISTA țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată - Document

Astfel, persoanele care vin în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, nici copiii cu vârsta sub 6 ani nu intră în carantină. Cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați numai dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.