MENIU

Avertisment de tsunami ca urmare a unui cutremur de 8,2. Mesajul care a pus pe jar o țară întreagă

Avertisment de tsunami ca urmare a unui cutremur de 8,2

Biroul de Meteorologie (BoM) din Australia a emis un avertisment de tsunami, în urma unui cutremur devastator cu magnitudinea de 8.2 grade, care s-a produs în apropierea coastelor Noii Zeelande. Această situație alarmantă a stârnit temeri și incertitudini în rândul populației, pregătind astfel terenul pentru o serie de măsuri de precauție în fața unei posibile crize. Mesajul de avertizare a evoluat rapid, devenind un subiect de intensă discutie și îngrijorare atât în Australia, cât și în Noua Zeelandă, în contextul riscurilor naturale cu care se confruntă această parte a lumii.

O panică scurtă a cuprins părți din estul Australiei miercuri, după ce biroul național de meteorologie a trimis un avertisment de tsunami la mii de rezidenți, scrie The Guardian.

Locuitorii de-a lungul coastei New South Wales și Queensland au fost alertați de Biroul de Meteorologie printr-un mesaj trimis puțin după ora 11:30, care anunța: „avertisment de tsunami” și furniza informații despre locația utilizatorului. Utilizatorii aplicației au fost atenționați că un tsunami se îndreaptă spre ei, ca urmare a unui cutremur cu magnitudinea 8.2 înregistrat pe coasta de vest a Noii Zeelande.

Oamenii s-au mirat pentru că mesajul a fost primit inclusiv de locuitori din Canberra aflați la 125 km de cea mai apropiată plajă.

STUDIU. Legături între utilizarea timpurie a antibioticelor și comportamentul agresiv

La scurt timp după, a urmat un al doilea mesaj, care spunea: „avertisment de tsunami anulat”. O notificare în aplicație le-a spus utilizatorilor că mesajul anterior fusese un test.

A fost suficient însă ca cei care au primit mesajul să intre într-o stare de confuzie și de panică.

„Sfinte Sisoe! Am primit o avertizare de tsunami” a scris un utilizator X care locuiește în Canberra.

Imediat o notificare din aplicație i-a lămurit pe utilizatori că mesajul anterior a fost un test, iar oamenii s-au mirat din nou spunând că nu au primit nicio informare cu privire la un test.  

„Testarea este importantă pentru a ajuta Biroul și partenerii să se pregătească și să facă planificări în caz de amenințări de tsunami reale”.

Biroul face parte din Joint Australian Tsunami Warning Centre (JATWC), care detectează, monitorizează, verifică și avertizează cu privire la orice amenințare de tsunami pentru coasta Australiei și teritoriile sale offshore.

Dieta atlantică a detronat-o pe cea mediteraneană, considerată regina dietelor sănătoase. Nutriționiștii susțin că aceasta reduce riscul de sindrom metabolic

Mai multe articole despre:
cutremur tsunami alerta australia noua zeelanda