MENIU

Avaria majoră de la sistemul electric din Capitală, REMEDIATĂ. Jumătate de oraş a fost în beznă

Pană de curent URIAŞĂ în Capitală

Avarie majoră la sistemul electric, miercuri seară, în Capitală. Conform Realitatea TV, jumătate de oraş s-a aflat în beznă şi a fost afectată circulaţia metroului. Inclusiv Piaţa Victoriei, unde se desfăşoară pentru a noua zi consecutiv un protest împotriva guvernului Grindeanu, a fost afectată. UPDATE: Avaria a fost remediată, informează Enel.

Pană de curent majoră, în Capitală, miercuri seară: au fost afectate centrul oraşului şi zona de nord. Curentul a fost stins în zona Pieţei Victoriei, Pieţei Romane, Ştefan cel Mare şi deasemenea pe Dorobanţi, pe bulevardul Ion Mihalache, dar şi pe DN1. Avaria a fost remediată, informează Enel.

"La ora 19:01 s-a defectat un transformator în Stația Nord — stație de înaltă tensiune care alimentează partea de nord a Capitalei (de la Otopeni la Piața Romană). S-au trimis imediat echipe care au făcut manevre de realimentare, astfel încât în 22 de minute alimentarea cu energie electrică a fost reluată la toți consumatorii și pe toate arterele principale", se precizează într-un comunicat remis ulterior de compania energetică.

"Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniențe cauzate de acest defect tehnic", au adăugat reprezentanții Enel.

UPDATE: Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă miercuri seara, în jurul orei 19:15, în zona centrală a Capitalei, după o avarie la stația de transformare București Nord, au declarat, pentru Agerpres, reprezentanții Enel. 

Conform serviciului de Deranjamente al Enel, repunerea în funcţiune se va desfăşura în etape, astfel bulevardul Ion Mihalache şi zonele adiacente vor avea electricitate în jurul orei 20, iar restul zonelor afectate din Capitală în jurul orei 22.

Două staţii de metrou nu au curent electric: staţia Basarab şi Piaţa Victoriei, iar trenurile nu opresc în aceste staţii, informează Metrorex.