MENIU

Autostrăzile din programul de guvernare: fiasco total. Zero kilometri în 3 guverne PSD

Autostrăzile din programul de guvernare

Primul program de guvernare al PSD, cu care cabinetul Grindeanu și-a anunțat marile proiecte în materie de infrastructură la începutul anului 2017, a fost ascuns de liderii partidului social-democrat. "Programul de guvernare este lege și dacă nu o respecți te consideri demisionat", declara șeful PSD, Liviu Dragnea înainte de câștigarea alegerilor.

În urmă cu un an și jumătate PSD-ALDE prelua guvernarea și în primele zile ale cabinetului Grindeanu publica, în detaliu, prima versiune detaliată a celebrului program de guvernare cu care au căștigat alegerile parlamentare.

În acest document - corectat și ajustat deja de câteva ori între timp după schimbarea cabinetelor - la capitolul infrastructură rutieră erau promise multe proiectele importante care erau date ca și rezolvate în perioada 2017-2018...

În realitate, nici un termen nu a fost respectat, nici un kilometru nou de autostradă nu a fost deschis circulației până în prezent, multe proiecte sunt blocate, altele întârziate peste măsură, iar în cazul unor proiecte s-au făcut chiar pași înapoi, se arată într-o analiză Hotnews.ro.

Nici un proiect nu are termenele respectate, toate au întârzieri, iar până acum singurii kilometri de autostradă deschiși circulației - 15 la număr pe Lugoj - Deva Lot 2 - erau gata încă de pe vremea guvernării Cioloș.

Alte proiecte de autostrăzi au blocaje (A1 Lugoj - Deva, Lot 3; A10 Sebeș - Turda, Loturile 3 și 4) sau au făcut chiar pași înapoi (A8 Tg. Mureș - Tg. Neamț - singurul contract semnat a fost reziliat).


Mai multe articole despre:
autostradă autostrăzi program de guvernare