MENIU

Autostrada spre Occident: Cât mai este de făcut şi când e gata drumul rapid pe ruta Sibiu-Ungaria

Ultimele tronsoane din autostrada de pe vechiul coridor IV, Constanţa-Nădlac au ca termen de execuţie vara lui 2016, cu excepţia legăturii dintre Bucureşti şi Ardeal, despre care încă nu se ştie pe unde va fi făcută. Iată care sunt termenele şi stadiul lucrărilor pe fiecare tronson.

Bucureştiul nu va fi prea curând legat de vestul Europei printr-o autostradă, dat fiind balansul autorităţilor între traseul care să traverseze Carpaţii, fie pe Valea Oltului, pe traseul Piteşti-Sibiu, fie pe Valea Prahovei, prin Comarnic-Braşov şi, ulterior, pe autostrada Sibiu-Braşov. Cu excepţia tronsonului Comarnic-Braşov, care ar trebui, teoretic, să se realizeze printr-un contract de concesiune cu consorţiul Vinci-Strabag (dar contractul nu s-a semnat încă), nici una dintre celelalte autostrăzi nu este încă în nici o procedură de licitaţie.

Aşadar, dacă vorbim despre autostrada care să lege România de Occident, putem vorbi doar despre tronsoanele care să lege centrul ţării (Sibiul), de graniţa cu Ungaria. ECONOMICA.NET a solicitat Companiei de Autostrăzi date referitoate la stadiul de realizare al tronsoanelor de

Mai multe articole despre:
autostradă ruta Sibiu-Ungaria