MENIU

Autoritățile de la New Delhi se luptă cu valul de infectări COVID: Rata de pozitivare a depășit 6%! Ce MĂSURI s-au luat

Val de infecții COVID în India

Autorităţile de la New Delhi le-au cerut, astăzi, oamenilor să rămână în locuinţe în următoarele weekend-uri, în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de patru ori într-o săptămână. Guvernul federal a încurajat autorităţile locale să impună interdicţii de circulaţie dacă peste 5% din testele pentru depistarea COVID-19 sunt pozitive. La raportarea de ieri, New Delhi a înregistrat, însă, o rată de pozitivare de 6%.

Ministrul şef Arvind Kejriwal, cel mai important oficial ales din administraţia capitalei, a fost unul dintre cele 37.379 de noi cazuri de COVID-19 raportate în India, în ultimele 24 de ore, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Kejriwal, care şi-a anunţat infectarea cu COVID-19 la o zi după ce a participat la un miting electoral şi a susţinut un discurs fără a purta mască, se numără printre zecile de lideri politici, printre care şi premierul Narendra Modi, care participă în această perioadă la evenimente, în prezența unui număr uriaș de persoane. 

Cum mitingurile uriaşe de anul trecut au ajutat varianta Delta să producă haos în India, iar în condiţiile în care în lunile următoare mai multe state organizează alegeri, experţii în sănătate şi publicul larg sunt tot mai îngrijoraţi, notează Reuters.

Numărul zilnic de cazuri noi din India a fost cel mai ridicat din septembrie şi până în prezent, experţii presupunând că varianta Omicron foarte transmisibilă a început să depăşească Delta, deşi internările în spitale nu au înregistrat un salt considerabil.

New Delhi raportează peste 4.000 de cazuri zilnic, iar viceministrul şef Manish Sisodia a anunţat că, deşi pacienţii internaţi prezintă simptome uşoare şi se recuperează repede, oamenii vor trebui să rămână în case sâmbetele şi duminicile.

În timpul zilelor săptămânii, majoritatea afacerilor vor trebui să se asigure că jumătate dintre angajaţii lor lucrează de acasă, a mai spus oficialul, într-un briefing de presă.

Până în prezent, în India au fost raportate oficial 482.017 de decese asociate COVID-19, mai arată sursa citată.