MENIU

Autoritățile acordă ajutoare pentru ÎNCĂLZIRE și în acest an. Ce trebuie să știe românii care au nevoie de lemne de foc

Autoritățile acordă ajutoare pentru ÎNCĂLZIRE și în acest an. Ce trebuie să știe românii care au nevoie de lemne de foc

În prag de iarnă, oamenii caută cu disperare soluții pentru a se încălzi. Speriați de frig, locuitorii din județul Mehedinți care folosesc lemne, au început să-și facă provizii pentru sezonul rece. Ocolul Silvic are comenzi pe bandă rulantă și distribuie lemne de foc la prețuri ce încep de la 315 lei pe metru cub. Și anul acesta, peroanele vulnerabile vor beneficia de ajutoare oferite de stat pentru incalzire. 

De teama iernii care bate la ușă, oamenii au început să-și facă stocuri de lemne încă din vară. Odată cu începutul sezonului rece, prețul unui metru cub de lemne a mai crescut, însă în continuare Ocolul Silvic vinde cel mai ieftin.

"Din vara a mers vanzarea incontinuu si speram sa mearga mai bine de acum incolo. Avem lemn paletizat, lemn de foc - salcam - la 400 de lei și lemn cerris-salcam la 605 lei", spune Dumitru Gheorghiceanu, șef depozit Ocolul Silvic Șimian

Pentru a se încălzi toată iarna, o casă are nevoie de aproximativ opt metri cubi, iar mulți dintre oameni cad în plasa hoților de lemne care vând sub prețul pieței. În județul Mehedinți, autoritățile trag un semnal de alarmă în acest sens.

"Sa nu cumpere lemne de la persoane fizice sau de la societăți care nu le dau niciun document justificativ pentru lemnul pe care îl cumpără. Există riscul să fie prinși și lemnul să fie confiscat iar dumnealor să aibă deja plătit lemnul și rămân în pagubă. Cel mai bine ar fi să cumpere de la ocoalele silvice prin pădurari, prin personalul nostru silvic", spune Sorin Nicolicioiu, director Direcția Silvică Mehedinți. 

Și anul acesta, autoritățile oferă ajutoare la încălzire persoanelor vulnerabile. Venitul mediu net lunar până la care se acordă acest ajutor de 1.386 pentru fiecare persoană din familie și 2053 lei pentru o persoană singură. 

Mai multe articole despre:
ajutoare ajutoare incalzire lemne de foc autoritati