Austriecii, revoltați că bocancii armatei sunt produși în România. Răspunsul autorităților: „Cine ar fi produs în această cantitate și la acest preț în Austria?”
Dramă națională în Austria după ce s-a aflat că noii bocanci ai Armatei sunt produși în România. Primele perechi au ajuns deja în picioarele unor militari austrieci, chiar cu ocazia zilei naționale a țării. Ministerul Apărării de la Viena nu a spus că bocancii sunt produși în țara noastră până când nu i-a dat de gol o televiziune locală.
Austria se confruntă cu un adevărat scandal național după dezvăluirea faptului că noii bocanci ai Armatei austriece sunt fabricați, de fapt, în România.
Soldații Armatei Austriei au fost entuziasmați de promisiunea că vor primi bocanci noi, perfecționați și potriviți pentru cerințele câmpului de luptă modern. Autoritățile austriece au spus că încălțămintea modernă a fost achiziționată de la o firmă din Austria, care s-a ocupat de proiectare.
Primele perechi din mult-lăudații bocanci au ajuns la soldați chiar de Ziua Națională a Austriei, fiind livrate personal de ministrul Apărării. Cu toate acestea, o televiziune locală, deținută de un un mare și cunoscut producător austriac de băuturi energizante, le-a stricat bucuria prin dezvăluirea secretului noilor bocanci - Aceștia sunt produși în România.
Această informație a stârnit diferite reacții, mulți austrieci revoltându-se că soldații țării vor fi încălțați cu bocanci produși în altă țară.
Purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate austriece, Michael Bauer, a declarat că a existat o licitație la nivelul UE, dar nicio o companie nu ar fi produs bocancii la acest preț.
„Unii experți în încălțăminte de la noi critică faptul că noii bocanci ai Armatei Federale sunt produși în România. Puteți numi, vă rog, o companie care ar fi produs bocancii în această cantitate și la acest preț în Austria?”, a spus Michael Bauer.
Bauer a publicat o poză cu bocancii folosiți de Forțele Armate austriece în ultimii 50 de ani. Ulterior, televiziunea publică ORF a confirmat că bocancii vor fi făcuți la Oradea, în fabrica deținută de firma din Austria care a proiectat încălțările.
O pereche costă 140 de euro și vor fi produse 35.000 de perechi. Contractul durează până în 2025 și are o valoare totală de aproape 5 milioane de euro.