MENIU

Austria anunță primele cazuri de infectare cu noile tulpini ale Sars-Cov-2

Austria anunță primele cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului

Noile tulpini ale coronavirusului au ajuns și în Austria. Autoritățile sanitare au confirmat cinci astfel de cazuri de infectare, patru cu tulpina depistată inițial în Marea Britanie și unul cu tulpina depistată în Africa de Sud. Despre aceste mutații, specialiștii spun că nu sunt mai agresive, dar că sunt mult mai contagioase.

Cele patru persoane confirmate pozitiv cu tulpina din Marea Britanie sunt un bărbat și trei copii care au revenit în Austria din această țară în a doua jumătate a lunii dcembrie.
În privința celui de-al cincilea caz, noua tulpină a fost depistată la o femeie care s-a întors din vacanţă din Africa de Sud pe 6 decembrie.

Astfel, Austria devine al 15-lea stat european care raportează cazuri de infectare cu noua tulpină detectată în Marea Britanie şi al 13-lea cu noua mutaţie originară din Africa de Sud.

Din 26 decembrie, autoritățile austriece au impus cel de-al treilea lockdown, restricțiile urmând să fie în vigoare până pe 24 ianuarie. Bilanțul epidemiei din țară depășește 367.410 cazuri de Covid-19 și 6.357 de decese. În ultima săptămână, rata de infectare a crescut la 165 de cazuri la 100.000 de locuitori, notează Agerpres. 

 

Mai multe articole despre:
coronavirus austria mutatii virus lockdown