MENIU

Australienii din Sydney revin la viață și sărbătoresc ieșirea din LOCKDOWN, după 3 luni

Australienii din Sydney revin la viață și sărbătoresc ieșirea din LOCKDOWN, după 3 luni Foto: Twitter.com

Sydney a ieșit din lockdown, după aproape patru luni. Statul al cărui capitală este orașul a atins o rată de vaccinare de 70%. Așa că australienii s-au putut bucura de o nouă serie de relaxări. Localnicii au sărbătorit ieșirea din carantină la cumpărături, baruri sau chiar la frizerii. 

Orașul Sydney a ieșit din lockdown după 107 zile. Asta după ce 70% dintre locuitori au fost imunizați.

Cum au ieșit din case, australienii vaccinați s-au așezat la cozi, pentru că toată lumea a vrut să iasă la cumpărături, restaurante sau săli de sport. Cei mai mulți s-au bucurat însă că în sfârșit se pot tunde.

Alții s-au bucurat doar de bere.

Premierul statului australian Noua Galie de Sud s-a dus direct la frizerie. Dar înainte și-a prezentat codul QR, așa cum este obligatoriu peste tot.

„Vreau doar să vă urez distracție plăcută și să vă bucurați de fiecare zi, pentru că o meritați. Cred că vor fi în continuare provocări. Infectările se vor menține, numărul internărilor va crește, dar nu putem fi neglijenți”, a declarat Dominic Perrottet, premierul statului Noua Galie de Sud.

Australia încă înregistrează o medie zilnică de 2.000 de infectări. Premierul a anunțat că alte restricții vor fi eliminate odată ce rata de vaccinare va depăși 80 și 90%.

Sursă Foto: Twitter.com